Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ještě jste neochutnali tuto severoafrickou přílohu? To musíte napravit. Kuskus je považován za zdravý pokrm a můžete jím v jídelníčku nahradit rýži, těstoviny i bulgur. Že je jeho příprava snadná, to vám dokáže naše video.

Kuskus je někdy označován jako těstovina, neboť se také vyrábí z pšenice, prosa či ječmene. Obsahuje potřebné vitaminy, minerály i důležitou vlákninu. Poradíme vám, jak správně připravit perfektní kuskus, aby z něj nebyla kaše ani suchá hmota:

  1. Do mísy vysypeme 50 g kuskusu (na 1 porci).
  2. Zalijeme dvojnásobným množstvím silného vařícího  vývaru nebo vařící vody (tedy v poměru 1 díl kuskusu na 2 díly tekutiny).
  3. Jemně promícháme a přikryjeme pokličkou (talířem) na cca 10 minut.
  4. Poté opět promícháme již připravený kuskus, který nabyl na objemu a pojal vůni a chuť vývaru.

Kuskus v české kuchyni

Věděli jste, že kuskus má na svou přípravu i speciální hrnec s názvem kuskusiér? Kuskus můžete připravit jako rychlou přílohu k masu, ale také jej použít do sladkého dezertu nebo lehkého salátu. Pokud si nevíte rady, pomůže vám náš receptář.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky