Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní vinná klobása se skládá z jemně mletého maso smíchaného s houskou namočenou v mléce, bílým vínem, muškátovým oříškem a citrónovou kůrou. Hmota se naplní do střívek a následně se tepelně upraví.

V některých rodinách nesmí vinná klobása stočená do spirály chybět na štědrovečerním stole místo tradičního kapra, případně smažených řízků. Vinnou klobásu však můžeme připravit různými způsoby, a to během celého roku.

Jak správně připravit vinnou klobásu

Tato uzenina se nejčastěji připravuje smažením v malé vrstvě oleje na pánvi. Nejprve se však stočí do spirálky a propíchne špejlí, aby se s ní lépe manipulovalo. Vinnou klobásu smažíme z obou stran dozlatova na mírném plamenu, aby střívko nepopraskalo. Ze stejného důvodu by se neměla spirála příliš utahovat.

Vinnou klobásu si můžeme podle následujícího videoreceptu připravit i sami doma. Je to sice náročnější proces, ale ta výborná chuť a příjemný pocit z dobře odvedené práce za to stojí.

A jak připravujete vinnou klobásu vy? Podělte se s ostatními v komentářích.

Komentáře

Další tipy a triky