Jak správně skladovat vejce? 4 tipy pro jejich delší trvanlivost
Vejce jsou základní surovinou, která má v kuchyni bohaté zastoupení při vaření i při pečení. Vejce jsou cenným zdrojem bílkovin, minerálních látek i vitamínu D. Jak je tedy správně skladovat, aby vydržela co nejdéle?
Vajíčka jsou v receptech důležitou součástí rozpisu potřebných surovin při přípravě mnoha pokrmů, mají báječnou schopnost propojit tekuté a suché ingredience a v našem jídelníčku jsou nepostradatelná pro svoji výživovou hodnotu, především pro vysoký obsah bílkovin a vitamínu D.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak skladujeme vejce?
- Skořápky nikdy neumýváme po donesení z obchodu, narušili bychom tím ochranou bariéru skořápky.
- Vyhýbáme se dvířkům chladničky, kde je teplota nejvyšší a velmi často kolísá, raději je ukládáme dozadu ve střední nebo vrchní polici.
- Vejce naskládáme do děrovaných plat špičkou dolů, aby kolem nich mohl proudit čerstvý vzduch. Právě na tomto konci se totiž nachází póry, kterými vejce přijímá kyslík. Do vajec se tak nedostane tolik kyslíku a zůstanou déle čerstvá.
- Neuskladňujeme je také vedle velmi aromatických pokrmů, skořápka totiž snadno pohlcuje cizí pachy.
Vajíčka mohou být součástí velkého množství pokrmů a podle následujícího videoreceptu si můžete připravit např. báječné chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou. Dobrou chuť.
Komentáře