Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mnoho kuchařů a kuchařek se španělským ptáčkům vyhýbá, protože jim smotávání masa a náplně přijde příliš složité. Klasické španělské ptáčky sice můžete nahradit tak zvanými ptáky v rozletu, ty ale rozhodně neudělají tolik parády.

Smotat španělské ptáčky není nic složitého, chce to jen trochu cviku a vhodné pomůcky, které vám pomohou, aby smotek držel pohromadě při pečení i při servírování. Důležité je také dobře odhadnout šíři a míru naklepání plátků masa.

Jak smotat španělské ptáčky

Všechny suroviny potřebné na španělské ptáčky si nejprve pokrájejte.

  1. Maso pokrájejte na plátky přes vlákno a plátky naklepejte do šíře.
  2. Plátky masa z jedné strany osolte, opepřete a potřete hořčicí.
  3. Na plátky naskládejte kyselé okurky (pokrájené na délku), vajíčka (pokrájená na měsíčky), párky (pokrájené na délku), slaninu (pokrájenou na úzké hranolky) a cibuli (nakrájenou na osminky) tak, jak vidíte ve videu.
  4. Plátek zaviňte a spojte párátkem nebo kovovou jehlou, můžete je i omotat nití.
  5. Svinuté ptáčky osolte a dejte péct.

Přejeme dobrou chuť všem milovníkům české klasiky.

Komentáře

Další tipy a triky