Jak stočit piškotovou roládu? S videonávodem se vám to jistě krásně povede
Piškotová roláda je krásná v celku i na řezu. Vypadá složitě, ale když si osvojíte správný postup, zjistíte, že tak náročná není. Svinutí bez popraskání jde poměrně snadno, když je těsto správně vláčné a budete postupovat podle videonávodu.
Piškotové rolády jsou díky spojení krému a nadýchaného těsta oblíbený moučník. Jsou vynikající nejen chuťově, ale také na pohled, protože na řezu vypadají velmi lákavě.
Jak správně svinout roládu
Stačí si připravit piškotové těsto a postupovat podle videonávodu.
- Upečený plát těsta nechte i s pečicím papírem na mřížce zchladnout, ale ne úplně.
- I s papírem a utěrkou plát stočte do rolky a nechte zcela vystydnout.
- Po vystydnutí rolku rozbalte a stáhněte z těsta pečicí papír.
- Na těsto naneste vybraný krém a rovnoměrně ho rozetřete.
- Roládu znovu sviňte, a to tak, aby náplň nevytékala.
- Poté dejte roládu do lednice alespoň na hodinu.
- Ztuhlou roládu dozdobte polevou a krémem dle vlastní fantazie.
Rolády jsou lehoučké a díky krému krásně klouzavé do břicha.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak šetřit mycí prostředek na nádobí. Jednoduchá metoda nám uspoří peníze
Cukrářka Iveta Fabešová otevřela další cukrárnu. Mezi zákusky za necelých 200 Kč najdete i popcorn či kávový kelímek
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu
Komentáře