Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda je krásná v celku i na řezu. Vypadá složitě, ale když si osvojíte správný postup, zjistíte, že tak náročná není. Svinutí bez popraskání jde poměrně snadno, když je těsto správně vláčné a budete postupovat podle videonávodu.

Piškotové rolády jsou díky spojení krému a nadýchaného těsta oblíbený moučník. Jsou vynikající nejen chuťově, ale také na pohled, protože na řezu vypadají velmi lákavě.

Jak správně svinout roládu

Stačí si připravit piškotové těsto a postupovat podle videonávodu.

  1. Upečený plát těsta nechte i s pečicím papírem na mřížce zchladnout, ale ne úplně.
  2. I s papírem a utěrkou plát stočte do rolky a nechte zcela vystydnout.
  3. Po vystydnutí rolku rozbalte a stáhněte z těsta pečicí papír.
  4. Na těsto naneste vybraný krém a rovnoměrně ho rozetřete.
  5. Roládu znovu sviňte, a to tak, aby náplň nevytékala.
  6. Poté dejte roládu do lednice alespoň na hodinu.
  7. Ztuhlou roládu dozdobte polevou a krémem dle vlastní fantazie.

Rolády jsou lehoučké a díky krému krásně klouzavé do břicha.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky