Jak správně uvařit brambory na salát. Pro výbornou chuť salátu je postup důležitý
Tou nejdůležitější součástí bramborového salátu jsou samozřejmě brambory. Nejvhodnější jsou brambory typu A, které si zachovají při vaření pevnost a nerozváří se. Na jejich výběru i přípravě si dáme záležet, salát pak bude výborně chutnat.
Brambory na salát vaříme ve slupce s dostatečným předstihem. Je zbytečné vařit je už předchozí den, protože by již neměly tak dobrou chuť, jako když jsou čerstvé. Navíc nám bramborový salát často zůstane ještě do následujícího dne, proto potřebujeme, aby suroviny byly co nejčerstvější.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně uvařit brambory na salát
Postup je zcela jednoduchý:
- Brambory ve slupce umyjeme pod tekoucí vodou. Co je třeba odkrojit, odkrojíme nebo odstraníme (např. klíčky a zelená místa).
- Vložíme je do hrnce a zalijeme vodou, můžeme použít horkou vodu z rychlovarné konvice.
- Brambory uvaříme do mírného změknutí. Měly by si zachovat pevnost.
- Potom je slijeme a necháme zchladnout. Brambory chladnou velmi pomalu, proto chladnutí urychlíme, když je vysypeme na plech a rozložíme.
- Tip 1: Brambory můžete uvařit také v páře.
- Tip 2: Potřebujete, aby byly brambory rychle chladné? Hned po uvaření je slijte a zalijte chladnou vodou, kterou postupně několikrát vyměníte. Brambory brzy zchladnou a můžete je hned začít připravovat do salátu.
Podle následujícího videoreceptu můžete připravit bramborový salát. Přejeme dobrou chuť.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře