Na poctivý domácí pudink nepotřebujete pudinkový prášek. Stačí 4 suroviny
Pudink je pro mnoho z nás návrat zpět do dětství, když nám ho připravovaly naše maminky či babičky. V dnešní době máme možnost zakoupit sáček, ze kterého máme pudink hotový během několika málo minut. Ne každý ale ví, že ten domácí je podobně rychlý jako ten kupovaný.
V době, kdy instantní pudink ještě neexistoval, si hospodyňky tuto dobrotu připravovaly samy doma. Na přípravu domácího pudinku si vystačíte s mlékem, žloutkem, škrobem a cukrem (či sirupem) na doslazení.
Mohlo by vás zajímat
Postup přípravy pudinku
Přichystáme si 500 ml plnotučného mléka, 30 g kukuřičného škrobu, 4 lžíce vanilkového cukru, 1 žloutek a kakao podle chuti.
- Odlijeme si 100 ml mléka, ve kterém si metličkou rozmícháme škrob, žloutek a cukr. Chceme-li pudink čokoládový přimícháme v tomto kroku také kakao. Poté zbývající mléko dáme vařit.
- Jakmile mléko začne vařit, vlijeme do něj připravenou směs a metličkou mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Pudink zhoustne během 3 minut.
- Nyní zbývá závěrečný krok, kdy si pudink rozdělíme do mističek, přidat můžeme své oblíbené ovoce nebo kompot a doplníme piškoty pokapané sirupem. Doplnit lze kopečkem šlehačky či posypat kakaem.
Domácí puding opravdu není žádná věda a má všestranné využití, používat jej můžete i do buchet. Pojďte si vyzkoušet podle video receptu tento švestkový koláč a podělte se s námi o zkušenosti, jak se vám povedl. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Pět nejlepších krémů do cukroví: Salkový s máslem, šlehaný vaječný, čokoládový i pudinkový provoní každý sváteční stůl
Retro poháry: Pudinkový s kousky banánu nebo z kompotovaného ovoce s jemným krémem připomenou dětství u babičky
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Komentáře