Jak správně uvařit rýži? Poradíme, jak tuto přílohu dotáhnout k dokonalosti
Rýže je jednou z výtečných a nejoblíbenějších příloh - výborně ji můžeme využít nejen k asijským pokrmům. Pokud rýži uvaříte správným způsobem, dovedete své jídlo k dokonalosti. Poradíme, jak uvařit rýži, aby byla měkká, ale ne rozvařená.
Existuje mnoho druhů rýže, a rozdíl mezi nimi je v chuti, konzistenci i trvanlivosti. Nejrozšířenější způsob přípravy je vaření ve vodě. Pokud jste milovníci rýže, můžete si pořídit populární rýžovar, který rýži uvaří přesně tak, jak má být.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit rýži
Rýži bychom předem měli vždy propláchnout, abychom ji zbavili přebytečného škrobu a nečistot. Pouze u rýže určené na krémové rizoto ji neproplachujte, v tomto pokrmu je cenný škrob naopak potřeba, aby vznikla správná konzistence.
- Vezmeme si dostatečně velký hrnec, vložíme do něj rýži a zalijeme vodou. Základní poměr vody a rýže jsou 2 díly vody na 1 díl rýže.
- Hrnec s rýží vložíme na sporák, mírně osolíme a přivedeme k varu.
- Jakmile začne voda vařit, snížíme teplotu a necháme rýži vařit po dobu 18–20 minut.
- Hotovou rýži odstavíme z plotýnky a chvíli ji necháme odstát pod pokličkou.
Pojďte si připravit báječnou tradiční vídeňskou roštěnou s rýží podle tohoto videoreceptu, který vás provede celým postupem.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře