Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže je jednou z výtečných a nejoblíbenějších příloh - výborně ji můžeme využít nejen k asijským pokrmům. Pokud rýži uvaříte správným způsobem, dovedete své jídlo k dokonalosti. Poradíme, jak uvařit rýži, aby byla měkká, ale ne rozvařená.

Existuje mnoho druhů rýže, a rozdíl mezi nimi je v chuti, konzistenci i trvanlivosti. Nejrozšířenější způsob přípravy je vaření ve vodě. Pokud jste milovníci rýže, můžete si pořídit populární rýžovar, který rýži uvaří přesně tak, jak má být.

Jak uvařit rýži

Rýži bychom předem měli vždy propláchnout, abychom ji zbavili přebytečného škrobu a nečistot. Pouze u rýže určené na krémové rizoto ji neproplachujte, v tomto pokrmu je cenný škrob naopak potřeba, aby vznikla správná konzistence.

  1. Vezmeme si dostatečně velký hrnec, vložíme do něj rýži a zalijeme vodou. Základní poměr vody a rýže jsou 2 díly vody na 1 díl rýže.
  2. Hrnec s rýží vložíme na sporák, mírně osolíme a přivedeme k varu.
  3. Jakmile začne voda vařit, snížíme teplotu a necháme rýži vařit po dobu 18–20 minut.
  4. Hotovou rýži odstavíme z plotýnky a chvíli ji necháme odstát pod pokličkou.

Pojďte si připravit báječnou tradiční vídeňskou roštěnou s rýží podle tohoto videoreceptu, který vás provede celým postupem.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky