Jak zavěsit maso do udírny? Připravte voňavé lahůdky pomocí uzení kouřem
S přicházejícím podzimem se nejenom barví listy stromů, ale také rozpalují domácí udírny na zahradách. Báječná vůně uzeného masa se tak line po okolí. Tyto pochoutky pak můžete využít hlavně během zimních měsíců.
Uzení je prastarý způsob konzervace potravin a látky obsažené v kouři předají masu lahodnou vůni i chuť. Důležitým krokem před samotným uzením je správné naložení masa do solného roztoku, díky čemuž získáte neodolatelné pochoutky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zavěsit maso do udírny
Nastává čas vytáhnout uležené pochoutky z lednice a připravit je k samotnému uzení. Rozpalte svou udírnu a pečlivě si rozmyslete, kterou metodou budete maso udit. Maso do udírny můžete rozvěsit několika způsoby:
- Zavěšení na háčky: Nejčastějším způsobem je napíchnutí na háčky a zavěšení na tyče v udírně rovnoměrně tak, aby se kusy vzájemně nedotýkaly.
- Zavěšení na provázku: Pokud nemáte k dispozici háčky, snadnou náhradou je pevný řeznický provázek. Navázané kusy masa zavěsíte na udící tyče.
- Položení na roštu: Některé udírny disponují také rošty, na kterých můžete udit klobásy, čerstvé ryby nebo také sýry.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Jak zazimovat celer? Začátečníkům poradíme, jak bulvový celer připravit na zimu
Komentáře