Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S přicházejícím podzimem se nejenom barví listy stromů, ale také rozpalují domácí udírny na zahradách. Báječná vůně uzeného masa se tak line po okolí. Tyto pochoutky pak můžete využít hlavně během zimních měsíců.

Uzení je prastarý způsob konzervace potravin a látky obsažené v kouři předají masu lahodnou vůni i chuť. Důležitým krokem před samotným uzením je správné naložení masa do solného roztoku, díky čemuž získáte neodolatelné pochoutky.

Jak zavěsit maso do udírny

Nastává čas vytáhnout uležené pochoutky z lednice a připravit je k samotnému uzení. Rozpalte svou udírnu a pečlivě si rozmyslete, kterou metodou budete maso udit. Maso do udírny můžete rozvěsit několika způsoby:

  • Zavěšení na háčky: Nejčastějším způsobem je napíchnutí na háčky a zavěšení na tyče v udírně rovnoměrně tak, aby se kusy vzájemně nedotýkaly.
  • Zavěšení na provázku: Pokud nemáte k dispozici háčky, snadnou náhradou je pevný řeznický provázek. Navázané kusy masa zavěsíte na udící tyče.
  • Položení na roštu: Některé udírny disponují také rošty, na kterých můžete udit klobásy, čerstvé ryby nebo také sýry.
Videonávod níže vám ukáže, jak snadno připravit výtečné uzené koleno. Jaké potraviny nejčastěji udíte ve svých udírnách? Napište nám své zkušenosti do komentářů.
Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky