Jak stáhnout slanost polévky? Se stažením slanosti pomůže bílek i brambora
I ten nejlepší kuchař se občas utne a ačkoliv je sůl nad zlato, přesolená polévka žádnou pochoutkou není. Příliš mnoho soli nám stáhne hrdlo, štípe na jazyku a jídlo není dobré. Nemějte však obavy, vše se dá zachránit.
Polévka bývá součástí každého hlavního chodu. Naladí naše chuťové buňky na jídlo následující - tedy pokud není přesolená a tím téměř nepoživatelná. Ale věřte, že skoro každé přesolené jídlo lze zachránit a nemusí hned letět do koše. Obzvlášť polévky, u kterých můžeme několika ingrediencemi slanost úspěšně srazit tak, aby si na nich pochutnala celá rodina.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak snadno stáhnout slanost polévky
Máme několik možností, jak polévku spravit a slanost stáhnout. Přinášíme vám naše tipy:
- Nejjednodušším řešením je přesolenou polévku zředit studenou vodou. Pokud máte plný hrnec, část odeberte a dolijte novou vodu. Poté ještě chvíli provařte.
- Do smetanových polévek přidejte smetanu na vaření či zakysanou smetanu. Nakyslé mléčné výrobky slanou chuť velmi dobře zjemní.
- Ponořte do polévky na lžičce kostku cukru - jakmile se cukr začne rozpouštět, vyjměte ho. Tento postup opakujte podle potřeby.
- Přesolený masový vývar zachráníte povařením tří bílků, které do něj rozšlehané vlijete. Nechte je srazit a pak přeceďte.
- Přidejte 1–2 oloupané a nakrájené brambory a povařte je do změknutí. Poté je vyjměte a bez obav využijte do dalších pokrmů. Také můžete slanost zjemnit přidáním a povařením těstovin nebo rýže.
Na závěr pro vás máme inspiraci na bleskovou zeleninovou polévku s vaječnou jíškou, kterou snadno uvaříte podle našeho videonávodu. A v případě, kdy byste to přehnali se solí, vám jistě pomůžou naše tipy výše. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Polévky, které zahřejí i zasytí: Vyberte si krémovou, zeleninovou nebo třeba houbovou
Extra rychlé lívance bez kynutí: S hrníčkovým receptem budou nadýchané, vláčnost dodá mléko nebo podmáslí
Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Komentáře