Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremrole jsou duté válečky z listového, křehkého nebo tvarohového těsta, které se pečou na kovových trubičkách. Po upečení, sejmutí z trubiček a vychladnutí se plní různými náplněmi, sladkými i slanými.

Klasické kremrole se připravují z listového těsta, které je po upečení křehké a lístkuje, proto se velice snadno poškodí a poláme. Proužky těsta namotáme na kovové trubičky, potřeme vajíčkem a upečeme dozlatova. Co dál?

Jak sundat kremrole z trubiček

Máme 3 možnosti, jak uvolnit kremrole bez poškození:

  1. Uchopíme širší konec kovové trubičky (jsou mírně kónické) a druhou rukou opatrně kroutíme kremrolí, dokud se  neuvolní a nesjede.
  2. Vezmeme kremroli do dlaně, dvěma prsty uchopíme širší konec kovové trubičky a jemným pootáčením ji uvolníme.
  3. Uchopíme trubičku za širší konec, aniž bychom se dotýkali upečené kremrole. Užším koncem klepneme o stůl a kremrolka z trubičky sama sjede.

Náš tipSprávně namotané kremrole nezakrývají konce trubiček, aby se daly lépe uchopit. Kremrolky sundáváme ještě teplé - díky uvolněnému tuku je manipulace s nimi snažší.

Místo kremrolek můžeme vyzkoušet oříškové trubičky podle videa, které se hodí nejen jako sladké pohoštění, ale i jako druh vánočního cukroví:

 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky