Jak sundat kremrole z trubiček? Musíme být opatrní, aby se křehké tvary nepolámaly
Kremrole jsou duté válečky z listového, křehkého nebo tvarohového těsta, které se pečou na kovových trubičkách. Po upečení, sejmutí z trubiček a vychladnutí se plní různými náplněmi, sladkými i slanými.
Klasické kremrole se připravují z listového těsta, které je po upečení křehké a lístkuje, proto se velice snadno poškodí a poláme. Proužky těsta namotáme na kovové trubičky, potřeme vajíčkem a upečeme dozlatova. Co dál?
Jak sundat kremrole z trubiček
Máme 3 možnosti, jak uvolnit kremrole bez poškození:
- Uchopíme širší konec kovové trubičky (jsou mírně kónické) a druhou rukou opatrně kroutíme kremrolí, dokud se neuvolní a nesjede.
- Vezmeme kremroli do dlaně, dvěma prsty uchopíme širší konec kovové trubičky a jemným pootáčením ji uvolníme.
- Uchopíme trubičku za širší konec, aniž bychom se dotýkali upečené kremrole. Užším koncem klepneme o stůl a kremrolka z trubičky sama sjede.
Náš tip: Správně namotané kremrole nezakrývají konce trubiček, aby se daly lépe uchopit. Kremrolky sundáváme ještě teplé - díky uvolněnému tuku je manipulace s nimi snažší.
Místo kremrolek můžeme vyzkoušet oříškové trubičky podle videa, které se hodí nejen jako sladké pohoštění, ale i jako druh vánočního cukroví:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Retro cukrárna: Kremrole z jemného křehkého těsta plněné nadýchanou náplní z bílků a cukru se rozplývají na jazyku
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře