Jak svařit červené víno: Tradiční svařák nesmí nikdy vřít, víno jen zahříváme
Svařené víno je jasným symbolem předvánočního času, který nemůže chybět při procházení vánočních trhů, kde nám dokáže vykouzlit dokonalou atmosféru. Poradíme, jak dlouho se svařák vaří a jaké koření do něj použít.
Svařák je báječný především k zahřátí, alkohol obsažený ve víně roztahuje cévy a napomáhá rychlejšímu proudění krve v těle. Svařák si můžeme připravit červený i bílý a měli bychom volit spíše kvalitní jakostní vína, nikoli levná krabicová.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak svařit víno
K tomuto receptu budeme potřebovat: 1 l červeného vína, dále 4 lžíce cukru krystal, kůru z citronu, kůru a šťávu z pomeranče, 2 ks skořice celé a 4 ks hřebíčku.
- Připravíme si kastrůlek do kterého nasypeme 4 lžíce cukru krystal a pomalu zahříváme, než se cukr rozpustí a vznikne nám karamel.
- Nyní do karamelu vlijeme červené víno a opět pomalu prohříváme, než se karamel rozpustí.
- Z citronu i z pomeranče odkrojíme škrabkou spirálku kůry a přidáme společně s kořením do vína. Závěrem do svařáku vymačkáme šťávu z půlky pomeranče.
- Svařák pouze prohříváme, nikdy ho nenecháme přejít varem. Jakmile se na svařáku objevují bublinky nebo pěna, odstavíme z plotny a můžeme podávat.
Vykouzlete si doma vánoční atmosféru ještě před prvním adventem s tímto voňavým punčem s ovocem. Pokud máte svůj tradiční recept, napište nám ho do komentáře pro další inspiraci.
Komentáře