Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Občas potřebujeme, aby maso během pečení drželo námi zvolený tvar. Když si dáme práci s masovou roládou, tak chceme, aby zůstala hezky smotaná a nerozevřela se nám. Díky svázání provázkem toho docílíme snadno. Jak ale na to?

V první řadě je nutné zakoupit vhodný provázek. Ten by neměl pouštět chlupy ani barvu a měl by být pevný. V domácích potřebách prodávají provázky přímo určené do kuchyně. V případě nouze jde použít i několikanásobně poskládanou bílou nit.

Jak svázat maso

Nejčastěji se svazuje panenka, maso na uzení, maso na svíčkovou a různé rolády.

  • Začneme na jednom konci masa, který ovineme dokola a zajistíme dvěma uzly.
  • Následně překřížíme provázek na očko, které podvlékneme pod masem. Tak postupujeme až na konec. Provázek podvlékáme stále od stejného konce.
  • Na konec vedeme provázek příčně přes celý balíček a uvážeme, aby se nám nerozmotal.

Pokud nemáme po ruce provázek, můžeme maso zafixovat párátky, jako je tomu v následujícím videoreceptu na španělské ptáčky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky