Jak tvarovat chlebové těsto. S videonávodem je to snadné
Upéct vlastní výborný chleba je díky domácí pekárně snadnější, ale jde to i bez ní. Požitek z domácího krásně křupavého chleba je mnohem lepší než z toho kupovaného, takže proč to nezkusit. Stačí se naučit, jak s těstem vhodně zacházet.
Receptů na chlebové těsto je mnoho, v málokterém se ale dočtete, jak chlebové těsto správně zpracovat, tedy takzvaně stáčet. Na videu vidíte pohyby rukama, které si snadno osvojíte a díky nimž bude hotový chleba krásně kulaťoučký.
Jak na stáčení chleba
Základem je hotové chlebové těsto.
- Vál pomoučíme a vložíme na něj připravené chlebové těsto.
- Pomocí stěrky těsto několikrát přeložíme.
- Poté těsto překládáme rukama – několikrát ho trochu vyvěsíme a přeložíme napůl.
- Nakonec ho ještě jednou vyvěsíme a svineme do ruličky.
- Těsto zformujeme do bochníku a dáme dokynout do ošatky nebo na pečicí papír na plech.
- Chleba postříkáme vodou a dáme péct.
Ne nadarmo u nás vítáme návštěvy chlebem a solí, že?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Špagety chudé báby Klouzandy: Recept Jiřiny Bohdalové připravíte do půlhodinky a vyjde jen na pár korun
Komentáře