Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upéct vlastní výborný chleba je díky domácí pekárně snadnější, ale jde to i bez ní. Požitek z domácího krásně křupavého chleba je mnohem lepší než z toho kupovaného, takže proč to nezkusit. Stačí se naučit, jak s těstem vhodně zacházet.

Receptů na chlebové těsto je mnoho, v málokterém se ale dočtete, jak chlebové těsto správně zpracovat, tedy takzvaně stáčet. Na videu vidíte pohyby rukama, které si snadno osvojíte a díky nimž bude hotový chleba krásně kulaťoučký.

Základem je hotové chlebové těsto.

  1. Vál pomoučíme a vložíme na něj připravené chlebové těsto.
  2. Pomocí stěrky těsto několikrát přeložíme.
  3. Poté těsto překládáme rukama – několikrát ho trochu vyvěsíme a přeložíme napůl.
  4. Nakonec ho ještě jednou vyvěsíme a svineme do ruličky.
  5. Těsto zformujeme do bochníku a dáme dokynout do ošatky nebo na pečicí papír na plech.
  6. Chleba postříkáme vodou a dáme péct.

Ne nadarmo u nás vítáme návštěvy chlebem a solí, že?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky