Halušky lze tvarovat několika způsoby podle možností a zkušeností. Nabízíme video se třemi možnostmi tvarování
Halušky jsou oblíbenou specialitou, na kterou mnozí z nás nedají dopustit. Skvělé jsou s kysaným zelím, uzeninou a smaženou cibulkou. Někdo zase dá přednost kombinaci s brynzou, a výborně se doplňují se špenátem. Každý si je připraví po svém, ale vždy to bude rychlovka.
Halušky jsou oblíbené levné a rychlé jídlo. Kromě klasických bramborových známe i halušky moučné. Do vody je zaváříme stejným způsobem. Máme několik možností, jak je zavařit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak tvarovat halušky
Haluškové těsto připravíme podle receptu. Halušky tvarujeme vždy do vroucí osolené vody. Můžete se s námi podle videa naučit tři možnosti tvarování:
- Těsto dáme na prkénko a nožem ho po částech seškrabujeme přímo do vody. Množství těsta volíme podle potřeby. Příliš malé nočky by se mohly rozvařit, velké by mohly být tvrdé. Tento typ přípravy vyžaduje trochu kuchařských zkušeností.
- Těsto nabereme na lžičku a vhazujeme přímo do vroucí vody. Můžeme si pomáhat druhou lžičkou. Tip: aby se těsto ke lžičce nepřilepilo a šlo lehce sesunout, máčíme občas lžičku v kastrolu s vroucí vodou.
- Třetí způsob je i pro úplné začátečníky. Na kastrol s vroucí vodou položíme haluškovač. Na něj vylijeme těsto. Pomocí stěrky nebo lžíce protlačujeme těsto skrz dírky do vody. Tímto stylem připravíme rychle halušky stejné velikosti, které se stejnoměrně uvaří.
Halušky jsou hotové v okamžiku, kdy vyplavou na hladinu. Vybereme je děrovanou naběračkou. Pak je ihned promastíme, aby se neslepily.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbená klasika: Halušky se zelím a smaženou cibulkou s uzeným bůčkem jsou překvapivě jednoduché a zvládne je i začátečník
Halušky s kysaným zelím: Typickou chuť zaručí kysané zelí s voňavou slaninou, haluškovač není nutný, stačí jednoduchý fígl
Halušky z řepy: Na odlehčenou verzi klasického jídla stačí jen tři ingredience a dostanou vás výraznou chutí i barvou
Komentáře