Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné křupavé housky k snídani, to je dobrota. V našem receptáři máme skvělé recepty, podle kterých je snadno upečete. A navíc pro vás máme i video s návodem, jak housky uplést. Není to nic složitého a vyzkoušet můžete dokonce tři jednoduché způsoby pletení.

Housky z jednoho pramene

Připravené těsto rozdělíme na dílky. Z každého vytvoříme malou pevnou bulku. Necháme ji asi 5–8 minut odpočinout a pak se pustíme do pletení. V úvodním videu se můžete podívat, jak se housky pletou.

Jak se pletou housky

Naučíme vás tři způsoby pletení:

  • 1. způsob: Z každé bulky vyválíme delší pramen, po celé délce stejně silný. Vytvoříme první oko. Pravý volný konec pramene protáhneme vytvořeným okem. Oko přetočíme doleva. Levý volný konec pramene jím zleva svrchu protáhneme dospod, dovnitř oka.
  • 2. způsob: Z každé bulky vyválíme 45–50 cm dlouhý pramen po celé délce stejně silný. Rozdělíme ho na 2 nestejně dlouhé části (odřízneme 1/3 délky). Delší kus pramene ohneme a uříznutý kousek přiložíme do ohybu. Pleteme klasický cop ze tří pramenů. 
  • 3. způsob: Bulku rozválením protáhneme v "šišku". Nařízneme tři prameny. Je-li třeba, prameny lehce povytáhneme do délky a spleteme klasický cop.

Všechny upletené housky necháme na plechu dokynout. Potřeme vejcem nebo vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200–220 °C po dobu cca 15 minut.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky