Jak se pletou housky. Video předvede tři jednoduché postupy pro jejich dokonalý vzhled
Výborné křupavé housky k snídani, to je dobrota. V našem receptáři máme skvělé recepty, podle kterých je snadno upečete. A navíc pro vás máme i video s návodem, jak housky uplést. Není to nic složitého a vyzkoušet můžete dokonce tři jednoduché způsoby pletení.
Housky z jednoho pramene
Připravené těsto rozdělíme na dílky. Z každého vytvoříme malou pevnou bulku. Necháme ji asi 5–8 minut odpočinout a pak se pustíme do pletení. V úvodním videu se můžete podívat, jak se housky pletou.
Jak se pletou housky
Naučíme vás tři způsoby pletení:
- 1. způsob: Z každé bulky vyválíme delší pramen, po celé délce stejně silný. Vytvoříme první oko. Pravý volný konec pramene protáhneme vytvořeným okem. Oko přetočíme doleva. Levý volný konec pramene jím zleva svrchu protáhneme dospod, dovnitř oka.
- 2. způsob: Z každé bulky vyválíme 45–50 cm dlouhý pramen po celé délce stejně silný. Rozdělíme ho na 2 nestejně dlouhé části (odřízneme 1/3 délky). Delší kus pramene ohneme a uříznutý kousek přiložíme do ohybu. Pleteme klasický cop ze tří pramenů.
- 3. způsob: Bulku rozválením protáhneme v "šišku". Nařízneme tři prameny. Je-li třeba, prameny lehce povytáhneme do délky a spleteme klasický cop.
Všechny upletené housky necháme na plechu dokynout. Potřeme vejcem nebo vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200–220 °C po dobu cca 15 minut.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se používá pečený čaj? Dopřejeme si ho během chladných dnů pro zahřátí. Lahodně chutná a příjemně voní
Jak na křupavé a chutné houstičky podle babičky? Vláčnost zajistí sádlo a podle jednoduchého receptu to zvládne každý
Domácí housky: Správně vzešlý kvásek jim dodá nadýchanost, máslo jemnost a vůni a jejich příprava není vůbec složitá
Komentáře