Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí knedlík je nedílnou součástí tradiční české kuchyně především k omáčkám či k hlávkovému zelí. Aby kynutý knedlík chutnal dokonale, měl by být nadýchaný a jemný. Poradíme, jak správně knedlík vytvarovat.

Knedlíky jsou typickou českou přílohou, kterou nejčastěji připravujeme k tradičním omáčkám, k zelí i k pečenému masu. Jejich příprava je velmi jednoduchá, zvládne ji i úplný začátečník v kuchyni. Poradíme, jak knedlík vytvarovat.

Jak vytvarovat knedlík

Podle tohoto snadného postupu vytvarujete dokonalé knedlíky:

  1. Nejprve připravíme těsto podle receptu na knedlíky.
  2. Vypracované těsto rozdělíme na dva díly.
  3. Každý díl vytvarujeme zvlášť, první kus těsta položíme na prkénko a rozválením vytvoříme knedlík. Hladkého povrchu docílíme tak, že si namočíme ruce ve studené vodě a povrch uhladíme.
  4. Poté knedlíky vložíme do hrnce s vodou nebo případně do parního hrnce a uvaříme.
  5. Hotové knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby vyšla ven pára a nesrazily se.

Knedlíky se staly nejvíce populární přílohou a zároveň jsou typickým pokrmem pro naši zemi. Podle videonávodu na začátku článku zvládne uvařit knedlíky každá hospodyňka.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky