Jak tvarovat knedlíky? Vypracujte domácí knedlík k dokonalosti podle videonávodu
Domácí knedlík je nedílnou součástí tradiční české kuchyně především k omáčkám či k hlávkovému zelí. Aby kynutý knedlík chutnal dokonale, měl by být nadýchaný a jemný. Poradíme, jak správně knedlík vytvarovat.
Knedlíky jsou typickou českou přílohou, kterou nejčastěji připravujeme k tradičním omáčkám, k zelí i k pečenému masu. Jejich příprava je velmi jednoduchá, zvládne ji i úplný začátečník v kuchyni. Poradíme, jak knedlík vytvarovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vytvarovat knedlík
Podle tohoto snadného postupu vytvarujete dokonalé knedlíky:
- Nejprve připravíme těsto podle receptu na knedlíky.
- Vypracované těsto rozdělíme na dva díly.
- Každý díl vytvarujeme zvlášť, první kus těsta položíme na prkénko a rozválením vytvoříme knedlík. Hladkého povrchu docílíme tak, že si namočíme ruce ve studené vodě a povrch uhladíme.
- Poté knedlíky vložíme do hrnce s vodou nebo případně do parního hrnce a uvaříme.
- Hotové knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby vyšla ven pára a nesrazily se.
Knedlíky se staly nejvíce populární přílohou a zároveň jsou typickým pokrmem pro naši zemi. Podle videonávodu na začátku článku zvládne uvařit knedlíky každá hospodyňka.
Komentáře