Jak tvarovat košíčky z lineckého těsta: Vychytávky pro dokonalé tvary
Košíčky jsou upečené mističky z lineckého, ořechového nebo jiného tukového těsta. Kousky těsta vkládáme a tvarujeme do kovových nebo silikonových formiček, ve kterých se hned pečou.
Upečené a vychladlé košíčky jsou připraveny k naplnění, zdobení nebo k uschování na pozdější dobu. Košíčky pečeme v různých velikostech nebo je připravujeme k naplnění sladkými i slanými náplněmi. Poradíme vám, jak na tvarování.
Jak tvarovat těsto do tvaru košíčků
Poradíme vám čtyři způsoby tvarování košíčků:
- Kousek těsta vtlačíme do kovové formičky a vytlačováním vzduchu směrem ode dna přilepíme těsto na stěny formičky. Přečnívající zbytek odřízneme.
- Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka potřebné velikosti, které vložíme do formičky a přilepíme na stěny. Velikost kolečka musíme vyzkoušet.
- Na obrácené formičky položíme kolečka těsta nebo kytičky z těsta a přimáčkneme ke stěnám. Po upečení bude vnitřek košíčku rovný a souměrný.
- Nízkou košíčkovou formičku vtlačíme do plátu těsta a tím vykrojíme potřebný tvar, který po otočení ve formě zůstane - přimáčkneme ho na stěny a dno.
Podívejte se s námi na přípravu kararamelových košíčků v našem videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře