Jak tvarovat rohlíčky: Poradíme vám 6 způsobů tvarování oblíbeného cukroví
Vanilkové rohlíčky patří mezi tradiční vánoční cukroví. Je to dobrota, která zmizí ze svátečního stolu jako první. Vůní právě pečených rohlíčků, perníčků a lineckého cukroví začínají Vánoce.
Vanilkové rohlíčky jsou formovány do tvaru podkovy. Toto tradiční cukroví, ještě za horka obalené ve vanilkovém cukru, nesmí chybět na žádném vánočním stole. Poradíme vám, jak vytvarovat rohlíčky, aby byly všechny stejné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
6 způsobů tvarování vanilkových rohlíčků:
Každá hospodyňka si najde způsob, který jí nejvíce vyhovuje:
- Z kousků odleženého těsta vytvarujeme ručně rohlíčky, které zahneme do půlměsíce a konce mírně zašpičatíme.
- Z válečků těsta nakrájíme nožem nebo vykrajovátkem stejně velké kousky, které ohneme do podkovy a položíme na plech.
- Těsto vtlačujeme do formiček (kovových nebo silikonových) a v nich rohlíčky upečeme. Po mírném vychladnutí je vyklepneme.
- Kousky těsta natlačíme do kovové formičky. Vytvarovaný rohlíček vyklepneme na plech a pokračujeme, dokud se plech nezaplní.
- Těsto rozválíme na plát a okrajem vykrajovátka nebo skleničky vykrajujeme tvar rohlíčků, které klademe na plech a upečeme.
- Rohlíčky vytlačujeme přes libovolný nástavec z mlýnku na maso. Kousky odřízneme od nástavce nožem a tvarujeme rohlíčky.
Těsto na rohlíčky necháváme odležet v chladu. Ruční tvarování trochu uspíšíme, aby se těsto příliš nezahřálo - změklo by a museli bychom použít mouku na podsypání, která by způsobila ztvrdnutí rohlíčků.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře