Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak tvarovat svatomartinské rohlíčky? Máme pro vás jednoduchý návod
Zdroj: TopRecepty.cz

Rohlíčky patří k oslavám svátku svatého Martina stejně jako pečená husa a mladé víno. Upéct si je můžete z kynutého i nekynutého těsta. Ukážeme vám, jak je správně tvarovat, aby vám z nich nevytekla náplň a byly pěkné i na pohled.

Svatomartinské rohlíčky jsou oblíbeným sladkým pečivem a výborně chutnají, ať už je upečete z kynutého nebo nekynutého těsta. Plní se obvykle ořechovou náplní, ale můžete použít i jinou náplň a upéct si je nejen na svátek sv. Martina. Výborné jsou i slané náplně.

Jak správně tvarovat rohlíčky

Tvarování rohlíčků není složité, postačí dodržet 7 jednoduchých kroků.

  1. Připravené těsto si nejprve rozdělte na stejně velké bochánky. Každý bochánek rozválejte do kruhu.
  2. Vyválený kruh nakrájejte nožem či radýlkem na 6 nebo 8 dílů (výsečí).
  3. Na nejširší stranu trojúhelníčku položte náplň a ohněte pravý i levý roh (strany trojúhelníku můžete lehce pomazat bílkem).
  4. Poté již můžete nejširší část těsta přehnout přes náplň a směrem od sebe začít těsto balit.
  5. Vrchol trojúhelníčků by měl končit pod rohlíčkem, aby se vám při pečení nerozbalil.
  6. Kraje rohlíčků na závěr ohneme směrem k sobě, tím získáme správný tvar. 
  7. Vytvarované rohlíčky potřeme vajíčkem a dáme péct do trouby.

Podrobný postup můžete zhlédnout v našem videoreceptu, který vám také poradí s přípravou nekynutého těsta na svatomartinské rohlíčky.

Jaký pokrm připravujete na svatomartinské posvícení nejraději vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své tipy v komentáři pod článkem.

 

 

 

Komentáře

Jednoduché, výstižné, to se hodí .... Tyto rohlíčky jsou výborné.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky