Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na žloutkové věnečky si nejprve připravíme plechy. Stříkání a pečení odpalovaného těsta má svá pravidla, která je potřeba dodržet, aby se pečivo podařilo.

Plechy nejprve potřeme tukem, pak vysypeme hrubou moukou a do ní naznačíme formičkou nebo skleničkou menší kroužky dostatečně daleko od sebe, protože těsto v troubě hodně nabude.

Tip: Na plech položíme papír na pečení, na jehož spodní stranu nakreslíme kroužky. Při pečení více plechů si můžeme připravit šablonu, kterou vždy pod papír podsuneme. S pečicím papírem si ušetříme mytí plechů.

Jak stříkat odpalované těsto

Když dodržíme jednoduchý postup, žloutkové věnečky se nám určitě povedou:

  1. Odpalované těsto připravené podle receptu vložíme do cukrářského sáčku se zubatou trubičkou.
  2. Na obvod naznačených koleček stříkáme kroužky a po objetí jedné vrstvy nastříkáme ještě jedno patro, aby věnečky byly mohutnější.
  3. Plechy vkládáme do dobře vyhřáté trouby na 230 °C, po 10 minutách teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme dorůžova.
  4. Prvních 15 minut nesmíme troubu vůbec otevřít, protože by pečivo beznadějně kleslo.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky