Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Není tajemstvím, že k odpolední kávě se vždy hodí výtečná sladká kynutá buchta, po které by se utloukla celá rodina. Proto se také vyplatí upéct rovnou celý pekáč, aby zbylo pro všechny. Jak ale přebytek buchet skladovat?

Sladkým ovocným buchtám jen málokdo odolá, ovšem pokud je napečeno ve velkém množství, může se stát, že přebytky buchet zůstanou do druhého dne. Skladování buchet se liší podle druhu sladkého pečiva.

Jak uchovat buchty čerstvé

Poradíme, jak správně uchovat různé moučníky - některé vyžadují spíš pokojovou teplotu než chlad lednice:

  • Sladké kynuté těsto: Necháváme po upečení vždy vychladnout na dřevěné podložce přikryté utěrkou. Kvasnicové koláče ideálně skladujeme v plastových dózách s víčkem nebo zabalené v potravinářské fólii. Tento typ pečiva vydrží déle skladovaný v lednici. Velmi jednoduché a praktické je skladování v mrazničce, buchty budou po vytažení jako čerstvé.
  • Koláče s náplní: Platí stejné pravidlo, a to nechat koláče vychladnout přikryté čistou utěrkou. Přesto tyto koláče mají krátkou trvanlivost - jen do 2 dní. Skladovat je můžeme zabalené v potravinářské fólii bez přístupu vzduchu v lednici.
  • Buchty a perníkyTyto moučníky skladujeme v teplém prostředí, stačí je přikrýt čistou utěrkou. Naše babičky je často ukládaly zpět do trouby.
Máme pro vás tip na báječný moučník, kterým je bábovka. Touto klasickou neurazíte žádnou návštěvu. Pojďte si ji vyzkoušet podle snadného videoreceptu. Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky