Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Při velké úrodě přemýšlíme, co s množstvím cuket. Je několik možností, jak je dlouhodobě uchovat
Zdroj: Pixabay

Při velké úrodě někdy nestíháme cukety hned zpracovat, ale víme, že za pár týdnů se budou hodit. Máme několik možností jejich uchování.

Větší pevné cukety se dají skladovat v dobrém sklepě nebo v komoře několik týdnů. Mladé křehké cukety bohužel ve sklepě nevydrží, udržíme je v chladničce ve fresh zóně na zeleninu několik dnů.

Jak mrazit cukety

Cukety můžeme s úspěchem zmrazit. Jemně nastrouhané cukety (třeba na moučník nebo placičky) vložíme do stejných hranatých krabiček (třeba od polárkového dortu) a po zmrznutí můžeme vyklopit a štosovat v sáčku vhodném pro mražení, aby nezabraly mnoho místa. Vydrží do další sklizně. Rozmrazíme je v chladničce a použijeme i s tekutinou, která se rozmrznutím uvolní. Můžete je zmrazit i podle našeho článku.

Přebytky cuket jsou vhodné i k zavaření. Výborné je cuketové zelí, různé pomazánky na tousty, čalamády, hořčice nebo omáčkové směsi na špagety. Náš receptář je bohatě zásobený.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky