Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičky jsou typickou jarní zeleninou, přesto je v obchodech najdeme běžně téměř po celý rok. Ředkvičky jsou velmi oblíbené především pro jejich lehce pikantní chuť a zářivou barvu, proto se hodí ke zdobení pokrmů.

Ředkvičky mají v oblibě především ti, co mají rádi lehce štiplavou zeleninu. Výbornou chuť a křupavost si vychutnáme v momentě, kdy se do ředkvičky zakousneme. Z přebytků ředkviček můžeme připravit celou řadu báječných pokrmů.

Jak uchovat ředkvičky

Při nákupu ředkviček bychom měli vybírat takové, které jsou na pohmat tuhé a přiměřeně těžké. Neměli by být naopak měkké a oschlé. Avšak v případě, že v lednici zapomeneme svazek ředkviček a najdeme je v gumovém stavu, poradíme jeden trik, který jim navrátí svěží vzhled.
  • Ředkvičky nejprve odkrojíme od zelené natě.
  • Všechny je vložíme do zavařovací sklenice a zalijeme studenou vodou. Sklenici uzavřeme a na noc uložíme do lednice.
  • Druhý den jsou ředkvičky opět pevné a získají svěží vzhled. Vyzkoušejte.
Z čerstvých ředkviček snadno připravíte i lahodnou pomazánku, která skvěle chutná namazaná na čerstvém pečivu. Tento videorecept vás provede krok za krokem postupem přípravy.
Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky