Jak uchovat uvařenou omáčku. Po zchlazení patří co nejdříve do lednice
Vařit na několik dní dopředu je velký trend a ušetří nám to spoustu peněz. V takovém případě ale musíme vědět, jak hotové porce skladovat a jak dlouho nám připravené pokrmy v lednici či v mrazáku vydrží.
Možností, jak zpracovat uvařená jídla, máme hned několik. Zároveň platí zásadní věc, a to je uložení hotových jídel co nejdříve od zchlazení do lednice, abychom zabránili množení nežádoucích bakterií. Poradíme možnosti uchování omáček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat omáčky
Uvařené omáčky můžeme uchovávat různými způsoby, a to ihned potom, co vychladnou na pokojovou teplotu. Horkou omáčku do lednice nevkládáme, zbytečně bychom zvyšovali teplotu v lednici - z hlediska funkčnosti lednice to není vhodné.
- Uchování v mrazničce: Omáčku rozdělíme na porce do plastových uzavíratelných krabiček s popisem a datem zamražení. Takto uchovaný pokrm můžeme skladovat až 3 měsíce při teplotě -18 °C.
- Uchování zavařením: Zavařit můžeme jakoukoli potravinu. Hotové omáčky a jiné pokrmy uložíme do sklenic a zavaříme v hrnci, po vytažení je otočíme dnem vzhůru a necháme vychladit. Tento proces u tohoto typu pokrmů je ovšem nutné druhý den zopakovat znovu.
Na závěr přidáváme tip na vynikající rajčatovou omáčku, která dokonale voní po oreganu a bazalce. Napište nám, jaký je váš oblíbený trik na uchování potravin.
Komentáře