Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit bezinkový likér? Má krásnou barvu a příjemnou chuť, inspiraci a postup najdeme v oblíbených receptech
Zdroj: Pixabay

Bezinky jsou plody, které dozrávají na černém bezu koncem léta. Dají se zpracovat různými způsoby, navíc jsou snadno dostupné i pro ty, kdo nemají zahradu. Stačí vzít košík, nůžky a vyrazit do přírody.

Bezinky sklízíme opatrně, aby zbytečně z plodenství neopadaly. Doma je rychle opláchneme v chladné vodě a necháme chvíli okapat. Potom je z plodenství otrháme - můžeme k tomu použít vidličku. Pěkně vyzrálé kuličky dále zpracujeme. Náš další článek poradí, na co všechno se bezinky hodí:

Jak připravit likér z bezinek

Vylisovanou šťávu z bezinek promícháme s cukrem, přidáme celou skořici a hřebíčky (koření), povaříme. Druhý den šťávu přecedíme a promícháme s vodkou, nalijeme do sklenic a uložíme v chladnu a temnu. Bezinkový likér snadno připravíme podle některého z následujících receptů:                                                  

Jak se přípravují jiné oblíbené likéry (např. vaječný, karamelový, čokoládový atd.), poradí náš další článek.

Další tipy a triky