Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sorbet je mražený výrobek, podobný ledové tříšti. Na rozdíl od ní je připravený z cukrového rozvaru, který rozmixujeme s ledem, ovocnou šťávou a s kousky ovoce, nebo s likérem, sektem, vínem či destilátem.

Sorbet se podává v miskách nebo v pohárech na vysoké nožce a jí se lžičkou. Můžeme se s ním setkat v prvotřídních restauracích, ale i pro domácí přípravu je velmi jednoduchý. Modrý borůvkový sorbet vypadá famózně a také tak chutná.

Jak připravit borůvkový sorbet

Kvůli chuti dáme přednost lesním borůvkám před kanadskými:

  • V poměru 1:1 svaříme vodu a krupicový cukr a necháme vychladnout. Přidáme rozdrcené borůvky. Kdo nemá rád zrníčka, protře ovoce sítem.
  • Vše smícháme se lžičkou citrónové šťávy, vložíme do misky a dáme do mrazáku. Občas sorbet promícháme, aby se netvořily velké krystaly.
  • Pokud vlastníme výkonný mixér, vyrobíme si sorbet ze zmražených borůvek, cukru a kostek ledu, které rozmixujeme a hned podáváme.
  • Sorbet v miskách či pohárech zdobíme čerstvými borůvkami a lístkem meduňky. Dospělí si ho mohou smíchat s pár kapkami alkoholu.

Připravit sorbet je opravdu snadné, jak můžete vidět v našem videu - v tomto případě jde o sorbet melounový:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky