Jak se vaří bramborové knedlíky. Jednoduchý recept na oblíbenou přílohu zvládnete podle videa
Bramborové knedlíky jsou jednoduchou přílohou, kterou rády připravovaly naše babičky. Knedlíky se mohou podávat k různým omáčkám a masům. Můžeme k nim připravit dušené zelí a pečenou kachnu nebo špenát s vejci.
Knedlíky z vařených brambor
Bramborové knedlíky připravujeme z vařených brambor. S těstem pracujeme rychle, protože stáním řídne. Knedlíky z bramborového těsta jsou nejen výbornou přílohou, ale mohou se také plnit - naslano (osmaženou cibulkou a uzeným masem) i nasladko ovocem.
Jak udělat bramborové knedlíky
Na knedlíky potřebujeme 1 kg brambor, 350 g polohrubé mouky (i více), 2 vejce, sůl, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžíci octa.
- Brambory okrájíme a uvaříme v osolené vodě do změknutí.
- Když jsou brambory hotové, vodu slijeme.
- Brambory zasypeme polovinou polohrubé mouky a rozšťoucháme šťouchadlem.
- Přendáme na vál a necháme krátce zchladnout.
- Dále přidáme dvě vejce a 1 lžíci octa. Přisypeme zbývající mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Vypracujeme tuhé těsto. Je-li třeba, přidáme ještě trochu mouky. Těsto by mělo pěkně držet pohromadě a nemělo by se příliš lepit na ruce.
- Z vytvořeného těsta vytvarujeme 3–4 válečky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.
- Místo vaření ve vroucí vodě je můžeme vařit v páře, přibližně 15–20 minut. Je to snadné a knedlíky jsou výborné.
Postup přípravy knedlíků nám názorně ukáže video:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat výtečné bramborové knedlíky? Brambory uvaříme den předem a s těstem pracujeme rychle
Hovězí maso na houbách je česká klasika. Libová loupaná plec je zárukou báječné šťavnatosti, chuť a vůni dodají čerstvé houby
Z jaké mouky udělat bramborové knedlíky? Takto zajistíte, aby nebyly příliš tuhé, ale naopak krásně nadýchané a vláčné
Komentáře