Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky jsou jednoduchou přílohou, kterou rády připravovaly naše babičky. Knedlíky se mohou podávat k různým omáčkám a masům. Můžeme k nim připravit dušené zelí a pečenou kachnu nebo špenát s vejci.

Knedlíky z vařených brambor

Bramborové knedlíky připravujeme z vařených brambor. S těstem pracujeme rychle, protože stáním řídne. Knedlíky z bramborového těsta jsou nejen výbornou přílohou, ale mohou se také plnit - naslano (osmaženou cibulkou a uzeným masem) i nasladko ovocem

Jak udělat bramborové knedlíky

Na knedlíky potřebujeme 1 kg brambor, 350 g polohrubé mouky (i více), 2 vejce, sůl, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžíci octa.
  1. Brambory okrájíme a uvaříme v osolené vodě do změknutí.
  2. Když jsou brambory hotové, vodu slijeme.
  3. Brambory zasypeme polovinou polohrubé mouky a rozšťoucháme šťouchadlem.
  4. Přendáme na vál a necháme krátce zchladnout.
  5. Dále přidáme dvě vejce a 1 lžíci octa. Přisypeme zbývající mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  6. Vypracujeme tuhé těsto. Je-li třeba, přidáme ještě trochu mouky. Těsto by mělo pěkně držet pohromadě a nemělo by se příliš lepit na ruce.
  7. Z vytvořeného těsta vytvarujeme 3–4 válečky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.
  8. Místo vaření ve vroucí vodě je můžeme vařit v páře, přibližně 15–20 minut. Je to snadné a knedlíky jsou výborné.

Postup přípravy knedlíků nám názorně ukáže video:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky