Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky jsou neodmyslitelně spjaty s pečenou kachnou a se zelím. Dokonalou přílohou jsou však k jakémukoliv pečenému masu. Chuťově skvělé jsou pak plněné uzeným masem, ale i ve sladké variantě.

Na bramborových knedlících si moc rádi pochutnáme - jejich hutnější konzistence nás skvěle zasytí a pokud knedlíky zbydou, dají se posléze ohřát a připravit nasladko, například se sladkou strouhankou nebo mákem. Jejich příprava není vůbec složitá.

Jak na skvělé bramborové knedlíky

V první řadě je potřeba si vybrat takový recept, který už svým zněním předpovídá úspěch. Vsaďte tedy na léty prověřené recepty, zbytečně neexperimentujte.

  1. Brambory uvařte nejlépe den předem, aby vám poté šla práce rychle od ruky. Ještě teplé brambory nejsou vhodné k přípravě těsta, mají tendenci se rozvařit.
  2. K přípravě bramborového těsta doporučujeme brambory varného typu B, případně C s ohledem na jejich vyšší obsah škrobu (těsto bude kompaktnější).
  3. Uvařené a následně vychladlé brambory je potřeba rozmělnit. K tomu vám skvěle poslouží lis na brambory, struhadlo, ale také mlýnek na maso.
  4. Do těsta na bramborové knedlíky použijte nejlépe hrubou či polohrubou mouku, abyste si mohli pochutnat na lahodně nadýchaném výsledku.
  5. Dbejte na správný poměr mouky a brambor, aby těsto nebylo příliš hutné.
  6. S připraveným těstem pracujte rychle, bramborové těsto totiž velmi rychle řídne. V případě potřeby ho lehce podsypte bramborovým škrobem, Solamylem.
  7. Pokud bramborové těsto příliš lepí, stačí si pomoučnit ruce a pracovní plochu lehce posypat škrobem.
  8. Vytvarované knedlíky vhazujte do vroucí vody - nezapomeňte je poté ve vodě promíchat, aby se nepřilepily ke dnu. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové.
  9. Jak na to, aby knedlíky nebyly příliš oslizlé? Poradíme vám hned dvě finty - knedlíky před vhozením do vroucí vody po celém obvodu potřete olejem nebo do vroucí vody před jejich vložením nalijte trochu octa, stačí jedna lžíce.

Na jaký způsob máte bramborové knedlíky nejraději? K pečené huse či kachně se zelím, plněné uzeným masem nebo snad plněné ve sladké verzi či s ovocnou omáčkou? Podělte se s námi v komentářích a vyzkoušejte dobré bramborové knedlíky podle videoreceptu, který vás přípravou provede krok za krokem:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky