Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlých receptů není nikdy dost a tento si zamilujete. Brokolice je běžně dostupná, navíc za příjemnou cenu. Výborně se hodí do polévek, k zapékání, na placičky a na celou řadu chutných jídel. Ovšem také brokolicové nočky jsou báječné, vyzkoušejte je s námi podle videa.

Noky či nočky mohou být skvělou přílohou, ale také samostatným jídlem, které stačí posypat něčím pro dochucení nebo polít chutnou omáčkou. Jejich využití je variabilní a to samé platí také pro brokolicové nočky, které jsou plné oblíbené zdravé zeleniny. Pokud je jednou ochutnáte, bude je chtít připravovat stále znovu. Brokolici si můžete dokonce vypěstovat sami na zahradě, její pěstování je méně náročné než pěstování květáku.

Jak udělat brokolicové nočky

Budete potřebovat pouze 3 ingredience a sůl.
  1. Připravte si 1 brokolici (o váze cca 350 g), 350–400 g polohrubé mouky, 1 vajíčko a sůl.
  2. Brokolici rozeberte na růžičky a 10 minut je povařte v osolené vodě. Košťál není potřeba, ale použijete ho třeba na polévku, stejně jako vodu, ve které brokolici uvaříte. Podívejte se také, jak šetrněji uvařit zeleninu v páře.
  3. Uvařenou brokolici hned ochlaďte v ledové vodě a poté ji nechte dobře okapat.
  4. Dále brokolici rozmixujte, můžete použít tyčový mixér. 
  5. Přidejte k ní vejce a mouku, vypracujte hladké těsto.
  6. Z těsta tvarujte malé nočky - jednoduše je "nastříháte" pomocí nůžek a během chvilky máte hotovo. Nočky stříhejte rovnou do vroucí osolené vody.
  7. Nočky vařte cca 5 minut než vyplavou nad hladinu. Poté je vylovte.
  8. Nočky servírujte podle vlastní chuti a fantazie. Výborně chutnají pokapané olivovým olejem a posypané parmezánem. Ozdobte je bazalkou. Jinou výtečnou variantou jsou noky s opečenou pancettou, sušenými rajčaty a parmezánem.
  9. Tip: Mohlo by vás ještě zajímat, jak nejlépe nastrouhat parmezán.
Zeleniny v naší kuchyni zřejmě není nikdy dost. Podívejte se, co ještě dobrého uvařit z brokolice.

 

Komentáře

Další tipy a triky