Jak udělat budapešťskou pomazánku? Retro pomazánka z tvarohu je stále populární
Budapešťská pomazánka patří mezi nejoblíbenější tvarohové pomazánky. Běžně je k dostání v obchodních řetězcích, ale co si ji tentokrát připravit doma? Stačí nám několik základních ingrediencí.
Jak připravit základní budapešťskou pomazánku
Budapešťská pomazánka je nestárnoucí klasikou, která neztrácí na své oblíbenosti. Přitom její příprava je opravdu snadná a rychlá, navíc ingredience na ni můžeme mít běžně v domácnosti. Snadno ji připravíme pro neočekávanou návštěvu, nebo když zkrátka nevíme, do čeho se zakousnout.
- Základem pomazánky je tvaroh, který vyšleháme společně s kouskem změklého másla, případně trochou mléka či smetany, v jemný krém.
- Do tvarohového základu vmícháme nadrobno nakrájenou sterilovanou kapii, nakrájenou cibuli, sůl a mletou papriku. Pomazánku můžeme vylepšit najemno nakrájenou zelenou natí, např. lahůdkovou cibulí či pažitkou.
- Připravenou pomazánku necháme přibližně hodinu odležet v lednici a poté ji podáváme s čerstvým pečivem, dozdobenou zelenou natí či oblíbenou zeleninou.
- Pokud chceme pikantnější chuť, pak do pomazánky použijeme pálivou papriku, jinak postačí sladká paprika.
- Tip : Namísto nakládané kapie si můžeme sami doma červenou papriku do pomazánky upéct.
Názorný postup přípravy budapešťské pomazánky
Nejlepší je vše vidět na vlastní oči. Proto abychom vše viděli názorně, podívejme se na následující krátké video s přípravou budapešťské pomazánky:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit domácí lučinu. Co na ni potřebujeme a jak ji ochutíme. Jednoduché recepty na lahodný domácí sýr
Jak si upéct domácí rohlíky. Vyzkoušejte recept na klasické české pečivo podle názorného videa
Chalupářské pomazánky nám přijdou při pobytu v přírodě k chuti. Hodí se na chléb, topinky i na chlebíčky
Komentáře