Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hranolky jsou oblíbenou přílohou, a to nejen mezi dětmi, ale i dospělými. Tradičně se připravují z brambor, avšak poslední dobou můžete čím dál častěji vidět na jídelních lístcích restaurací i hranolky z batátů. Připravit je lze ale z různé zeleniny.

Celerové hranolky můžete stejně jako ty bramborové usmažit ve vrstvě oleje. Zdravější cestou je upéct hranolky v troubě, jelikož se při této úpravě používá méně tuku. Pečení na vysokou teplotu zajistí, že budou krásně křupavé a chutné.

Jak udělat celerové hranolky

Na tři porce budete potřebovat: přibližně 1 kg celeru, 1 lžičku mleté papriky, 1 lžičku kari koření, 1 lžičku sušeného česneku a rostlinný olej.

Celerové hranolky můžete podávat jako přílohu k hlavnímu chodu nebo jako zobání večer k televizi s vaším oblíbeným dipem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky