Připravte si celerové hranolky z trouby. Hodí se jako příloha či zobání k filmu
Hranolky jsou oblíbenou přílohou, a to nejen mezi dětmi, ale i dospělými. Tradičně se připravují z brambor, avšak poslední dobou můžete čím dál častěji vidět na jídelních lístcích restaurací i hranolky z batátů. Připravit je lze ale z různé zeleniny.
Celerové hranolky můžete stejně jako ty bramborové usmažit ve vrstvě oleje. Zdravější cestou je upéct hranolky v troubě, jelikož se při této úpravě používá méně tuku. Pečení na vysokou teplotu zajistí, že budou krásně křupavé a chutné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat celerové hranolky
Na tři porce budete potřebovat: přibližně 1 kg celeru, 1 lžičku mleté papriky, 1 lžičku kari koření, 1 lžičku sušeného česneku a rostlinný olej.
- Nejprve si dejte ve větším hrnci vařit osolenou vodu a předehřejte troubu na 220 °C.
- Celer očistěte a nakrájejte na hranolky - stejně jako brambory.
- Jakmile voda vaří, vhoďte do ní celerové hranolky a vařte je asi 2 minuty.
- Následně vodu slijte a přidejte ke hranolkům koření, 2 lžíce oleje a pořádně promíchejte. Koření samozřejmě můžete obměnit podle vaší chuti.
- Obalené hranolky rozprostřete na olejem vymazaný pečicí plech tak, aby nebyly příliš namačkané u sebe.
- Pečte 20–25 minut, dokud uvnitř nezměknou a na povrchu se neopečou do křupava jako hranolky bramborové.
Celerové hranolky můžete podávat jako přílohu k hlavnímu chodu nebo jako zobání večer k televizi s vaším oblíbeným dipem.
Komentáře