Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené zelí ze sklenice: Získá si vás rychlou přípravou i neodolatelnou chutí
Zdroj: Toprecepty

Červené zelí ze sklenice je na přípravu velmi snadné. Stačí otevřít sklenici a zelí je připraveno k použití. Ať už se rozhodnete připravit ho na jakýkoliv způsob, hodí se mít ho vždy po ruce pro rychlou přípravu chutné přílohy.

Červené zelí je považováno za sladší a jemnější variantu zelí klasického bílého. Základ v přípravě je však u obou stejný. Připravte si s námi luxusní přílohu z červeného zelí ze sklenice a uvidíte, jak dokonalou chutí nás může potěšit.

Jak udělat červené zelí ze sklenice

Příprava červeného zelí je stejná jako příprava zelí bílého. Připravte si s námi tuto chutnou přílohu, která se hodí ke zvěřině, huse, kachně, ale i všude tam, kde zelí bílé:

  1. Zelí ze sklenice sceďte a pokud je příliš kyselé, několikrát ho propláchněte. Pořádně ho vymačkejte a pokrájejte na menší kousky.
  2. Na sádle osmažte cibulku do zlatavé barvy, přidejte zelí, sůl a kmín.
  3. Zelí lehce podlijte vodou či vývarem a nechte alespoň 15 minut dusit pod pokličkou. Průběžně kontrolujte, zda není potřeba dalšího podlití.
  4. Po změknutí zelí ochutnejte a případně dochuťte, následně zahustěte jíškou, záklechtkou nebo nastrouhanou bramborou (syrovou či vařenou). Poté je potřeba obsah hrnce kvůli zahuštění ještě několik minut provařit.
  5. K finálnímu dochucení červeného zelí se pak nejčastěji využívá sůl, pepř a cukr.

Jak připravujete sterilované zelí ze sklenice vy? Podělte se s námi o vaše vychytávky a jiné tipy v komentářích a pokud už přemýšlíte nad přípravou chutného oběda, připravte si kachnu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem podle našeho videa. Červené zelí se totiž nejvíce hodí k tmavému masu, a to včetně zvěřiny.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky