Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekový dresink vykouzlíte během chvilky a dochutíte jím řadu jídel. Je vhodný ke grilovanému masu, ke grilované nebo čerstvé zelenině, k zeleninovému salátu nebo například jako náplň do tortill.

Česnekový dresink je báječnou přílohou k masu, zelenině či pečeným bramborám. Na přípravu dresinku můžeme použít bílý jogurt, zakysanou smetanu nebo také majonézu, kterou snadno umícháme z několika málo surovin.

Jak připravit česnekový dresink?

Na jednoduchou omáčku si připravíme tyto suroviny: 6 stroužků česneku, dále 250 ml zakysané smetany (nebo bílého jogurtu řeckého typu, který je hustší), 1 snítku petrželky a k dochucení sůl a pepř.

  1. Nejprve oloupeme stroužky česneku. Poté je všechny utřeme se solí či nastrouháme najemno na struhadle.
  2. Smetanu přelijeme do misky, přidáme utřený česnek a dochutíme solí a pepřem. Na závěr vmícháme nasekanou petrželku.
  3. Omáčku vychladíme v lednici a poté podáváme.

Jak připravit báječný a velmi rychlý dresink k oblíbeným pokrmům, v tom vám napoví úvodní videorecept, který vás provede postupem krok za krokem. Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky