Jak udělat česnekový dresink? Podle jednoduchého receptu ho zvládnete za pár minut
Česnekový dresink vykouzlíte během chvilky a dochutíte jím řadu jídel. Je vhodný ke grilovanému masu, ke grilované nebo čerstvé zelenině, k zeleninovému salátu nebo například jako náplň do tortill.
Česnekový dresink je báječnou přílohou k masu, zelenině či pečeným bramborám. Na přípravu dresinku můžeme použít bílý jogurt, zakysanou smetanu nebo také majonézu, kterou snadno umícháme z několika málo surovin.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit česnekový dresink?
Na jednoduchou omáčku si připravíme tyto suroviny: 6 stroužků česneku, dále 250 ml zakysané smetany (nebo bílého jogurtu řeckého typu, který je hustší), 1 snítku petrželky a k dochucení sůl a pepř.
- Nejprve oloupeme stroužky česneku. Poté je všechny utřeme se solí či nastrouháme najemno na struhadle.
- Smetanu přelijeme do misky, přidáme utřený česnek a dochutíme solí a pepřem. Na závěr vmícháme nasekanou petrželku.
- Omáčku vychladíme v lednici a poté podáváme.
Jak připravit báječný a velmi rychlý dresink k oblíbeným pokrmům, v tom vám napoví úvodní videorecept, který vás provede postupem krok za krokem. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře