Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilly jsou už po mnoho let součástí našich jídelníčků. Připravit je lze se šunkou a sýrem, restovanou zeleninou nebo v nejoblíbenější variantě s restovaným či grilovaným masem, zeleninou a oblíbeným dresinkem.

Už jste unavení z opakovaných kombinací masa, zeleniny a přílohy v podobě rýže či brambor? Zkuste si připravit plněnou tortillu. Obrovskou výhodou je časová nenáročnost přípravy. A jíst se dá ihned za tepla, ale i studená. Přesvědčte se sami.

Jak připravit tortillu s kuřecím masem

Přípravou tortill si ušetříte práci i čas, který můžete strávit s vašimi blízkými.

  1. Tortilly můžete použít jak kupované, tak doma připravené. Nemusíte se bát, jejich příprava je opravdu rychlá a zvládne je každý začátečník.
  2. Připravte si dresink. Mezi nejoblíbenější patří ten ze zakysané smetany, česneku, soli a čerstvých bylinek. Nezapomeňte ho dát vychladit do lednice.
  3. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, smíchejte s olejem i oblíbeným kořením a osmahněte na pánvi. Lepší šťavnatosti docílíte naložením masa den předem.
  4. Zeleninu nakrájenou na proužky (nejčastěji různé barvy papriky, pórek a cibule) můžete přidat po chvíli restování k masu, další možností je pak zelenina čerstvá (rajče, okurek, lahůdková cibulka), včetně mnoha druhů salátu.
  5. Směs posypte nebo smíchejte s nastrouhaným sýrem. Chuť pokrmu podtrhne niva, ale také např. čedar. Díky sýru bude směs dobře držet v tortille.
  6. Na tortilly dejte čerstvou zeleninu, vzniklou směs a přidejte dresink. Pevně je zarolujte a nejlépe ještě krátce zapečte, díky tomu budou dokonale křupavé.

Náplním se meze nekladou, můžete do nich využít zbylé suroviny z předchozího vaření či pečení. Vyzkoušíte tuto sytou rychlovku? Díky našemu videoreceptu budete přesně vědět, jak mají jednotlivé kroky receptu vypadat, proto to hravě zvládnete.

Další tipy a triky