Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Také patříte k milovníkům cibulových kroužků? Tuto smaženou pochoutku můžete ochutnat téměř v každé restauraci, když dostanete chuť na něco malého k zakousnutí, nicméně domácí cibulové kroužky jsou daleko lepší. Jejich příprava je opravdu snadná.

Věděli jste, že cibulové kroužky mají svůj den v kalendáři a to pod datem 22. června? Nejen tehdy si můžeme tuto lahůdku z obyčejné cibule připravit. Výborně se hodí jako "zobání" k televizi a jako pohoštění, když se sejdeme s přáteli. Cibulové kroužky obalujeme buď v tradičním trojobalu, nebo v chutném těstíčku. Dále je můžeme smažit na oleji či ve zdravější verzi péct v troubě. Obě varianty jsou skvěle křupavé. 

Jak udělat cibulové kroužky

Nejlepší kroužky jsou z velké cibule, čímž si také ušetříme práci při obalování. Dále si připravíme suroviny na trojobal nebo těstíčko, které je oblíbené z piva, hladké mouky, mléka, vajíčka, soli a podle chuti i koření (nejčastěji se používá grilovací, chilli nebo uzená paprika). A jak cibulové kroužky připravit

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na silná asi 1 cm široká kolečka, která následně rozdělte na jednotlivé kroužky.
  2. Kroužky můžete nejdříve obalit ve škrobu, díky kterému lépe přilne těstíčko a kroužky budou křupavější
  3. Jednotlivé kroužky obalujte v trojobalu nebo v připraveném těstíčku, které by mělo mít hustou konzistenci (podobně jako na lívance). 
  4. Kroužky vložte do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažte z obou stran dozlatova.
  5. Také je můžete péct v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem, lehce kroužky pokapat olejem a na 180 °C péct přibližně 15–20 minut

Cibulové kroužky jsou nejchutnější ihned po osmažení, když jsou krásně křupavé. K připraveným kroužkům se dokonale hodí oblíbený dip.

Dobrou chuť. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky