Jak udělat cibulové kroužky? Fantastická a křupavá pochoutka se hodí nejen k pivu
Také patříte k milovníkům cibulových kroužků? Tuto smaženou pochoutku můžete ochutnat téměř v každé restauraci, když dostanete chuť na něco malého k zakousnutí, nicméně domácí cibulové kroužky jsou daleko lepší. Jejich příprava je opravdu snadná.
Věděli jste, že cibulové kroužky mají svůj den v kalendáři a to pod datem 22. června? Nejen tehdy si můžeme tuto lahůdku z obyčejné cibule připravit. Výborně se hodí jako "zobání" k televizi a jako pohoštění, když se sejdeme s přáteli. Cibulové kroužky obalujeme buď v tradičním trojobalu, nebo v chutném těstíčku. Dále je můžeme smažit na oleji či ve zdravější verzi péct v troubě. Obě varianty jsou skvěle křupavé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat cibulové kroužky
Nejlepší kroužky jsou z velké cibule, čímž si také ušetříme práci při obalování. Dále si připravíme suroviny na trojobal nebo těstíčko, které je oblíbené z piva, hladké mouky, mléka, vajíčka, soli a podle chuti i koření (nejčastěji se používá grilovací, chilli nebo uzená paprika). A jak cibulové kroužky připravit?
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na silná asi 1 cm široká kolečka, která následně rozdělte na jednotlivé kroužky.
- Kroužky můžete nejdříve obalit ve škrobu, díky kterému lépe přilne těstíčko a kroužky budou křupavější.
- Jednotlivé kroužky obalujte v trojobalu nebo v připraveném těstíčku, které by mělo mít hustou konzistenci (podobně jako na lívance).
- Kroužky vložte do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažte z obou stran dozlatova.
- Také je můžete péct v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem, lehce kroužky pokapat olejem a na 180 °C péct přibližně 15–20 minut.
Cibulové kroužky jsou nejchutnější ihned po osmažení, když jsou krásně křupavé. K připraveným kroužkům se dokonale hodí oblíbený dip.
Dobrou chuť.
Komentáře