Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovou polevu na beránka s námi zvládne připravit každý začátečník
Zdroj: Toprecepty

Upečeného beránka můžeme jen pocukrovat, ozdobit krémem nebo sněhem, nebo ho polít polevou. Poleva prodlouží upečenému těstu trvanlivost a ochrání ho před vyschnutím. Navíc beránka také ochutí a ozdobí. Důležité je zvolit správnou polevu.

Čokoládovou polevu připravíme tak, aby hezky ztuhla, ale přitom se dala dobře krájet bez lámání nebo opadávání. Na polevu, která půjde dobře krájet, potřebujeme 250 ml smetany ke šlehání, 170 g čokolády na vaření a 2 lžíce kakaového prášku. Kakao polevu dobarví a zahustí.

Jak na čokoládovou polevu na beránka

Je to velmi snadné.

  • Smetanu zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme.
  • Odstavíme ze zdroje tepla, nalámeme do ní čokoládu, přidáme kakao a vymícháme dohladka.
  • Na stůl nebo plech (podnos) položíme papír na pečení a na něj postavíme mřížku.
  • Beránka položíme na mřížku a polijeme polevou.
  • Méně přístupná místa potřeme štětcem v polevě namočeným.
  • Další zdobení lepíme do nezatuhlé polevy.
  • Necháme ztuhnout při pokojové teplotě.
  • Krájíme nahřátým suchým nožem.

Návod na hrníčkového beránka s čokoládou Margot vám nabízí náš videorecept. 

 

 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli