Jak připravit čokoládovou polevu se zakysanou smetanou. Skvěle se krájí a výborně chutná
Čokoláda s chutí zakysané smetany je poslední dobou velice oblíbená kombinace. Poleva, kterou díky těmto dvěma surovinám vytvoříte, výborně chutná a dá se lehce krájet. Tuhne během okamžiku, proto ji můžete připravit i na poslední chvíli.
Jednou z rychlých čokoládových polev je i krájecí poleva s přidáním zakysané smetany. Je velice jednoduchá a tak dobrá, že ji možná sníme ještě dřív, než s ní polijeme moučník. Jak na to, aby se nám povedla a neudělala žmolky?
Jak udělat polevu s kysankou
Máme dva tipy na dokonalou polevu, která vystačí na dort nebo malý plech:
- Poleva ze dvou ingrediencí - rozehřejeme 1 čokoládu ve vodní lázni, po částečném vychladnutí přidáme 200 ml kelímek zakysané smetany, rozmícháme metličkou a hned lijeme na moučník.
- Poleva s cukerným roztokem - svaříme 4 lžíce vody a 100 g cukru, pak v roztoku rozmícháme hořkou čokoládu a po částečném vychladnutí 200 ml zakysané smetany. Polevu rozmícháme metličkou a přelijeme jí moučník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tip: Na polití většího dortu nebo velkého plechu s řezy je nutné připravit polevu z dvojité dávky. Moučník necháme vychladit v lednici, před podáváním krájíme nožem, namočeném v horké vodě.
Nemáte-li doma zrovna kysanou smetanu, vyzkoušejte rychlou hladkou polevu ze ztuženého tuku a hořké čokolády podle našeho videa:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Komentáře