Jak udělat čokoládový krém? Báječně se hodí do košíčků i do slepovaných druhů cukroví
Čokoládový krém je jeden z nejpoužívanějších krémů, každému cukroví totiž dodá ten správný šmrnc a neodolatelnou chuť. Báječně se hodí do slepovaných druhů cukroví, ale tím to zdaleka nekončí. Vyzkoušejte ho také do trubiček či plněných ořechů.
Adventní čas je v plném proudu a k tomu patří tradiční pečení cukroví, zdobení pak na sebe nedá dlouho čekat. Linecká kolečka nejčastěji plníme marmeládou, avšak lahodnou chuť vytvoří i čokoládový krém. Použít jej můžeme k plnění ořechů, trubiček, lineckého či do košíčků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit čokoládový krém
Do vánočního cukroví využíváme převážně marmeládu či máslový krém, proto může být čokoládový krém příjemná obměna na rozdíl od tradičního plnění.
K přípravě krému budete potřebovat:
- Nejprve ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření, kterou nechte vychladnout.
- Nyní vyšlehejte máslo s cukrem do pěny.
- Do másla s cukrem pak zašlehejte vychladlou a tekutou čokoládu, společně s jednou lžičkou rumu.
- Hotový krém naplňte do cukrářského sáčku a plňte s ním upečené cukroví.
Cukroví naplněné čokoládovým krémem je velmi populární, proto mizí ze stolu nejdříve mezi prvními druhy. Mnoho cukroví také zdobíme či je namáčíme do čokoládové polevy.
Přejeme dobrou chuť.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře