Jak zachránit připálené maso z trouby nebo hrnce? Poradíme, jak postupovat
Maso připálené až dočerna je nejen nevzhledné, ale hlavně zdraví škodlivé. Když se to stane, máme chuť ho celé vyhodit, ale vzhledem k pořizovací ceně možná raději přemýšlíte, jak ho zachránit.
Jak zachránit připálené maso
- Přichycené maso přendáme do čistého pekáče nebo kastrolu.
- Pokud jsme maso pekli na nějakém základu (cibule, zelenina, houby, slanina apod.), připravíme základ znovu.
- Je-li třeba, z masa odkrojíme nejvíce přichycené části. Zbývající část podlijeme.
- Naše babičky doporučovaly k masu přidat na 10 minut krajíc chleba, kolečka mrkve nebo brambory, aby se vstřebala případná mírná pachuť.
- Pokud váháte a chuť jídla se vám nezdá, raději ho vyhoďte, stejně byste si nepochutnali. Ale když myslíte, že už je vše v pořádku, maso dopečte nebo doduste.
Dobrá trouba je polovinou kulinářského úspěchu, když se rozhodnete pro pečení. Dobře upečená kachna, chléb nebo třeba i čaj na velkém pekáči poskytují lahodné zásoby na dlouhou dobu. Na pekáč se…
Co se zbytky spáleného masa
Hodně spálené kousky musíme vyhodit, jsou zdravotně závadné a nemá smysl něco zachraňovat. Pokud vám ale některé pěkné kousky zůstaly, jenže už by nestačily na celé jídlo, můžete z nich připravit alespoň pomazánku. Připravit a ochutit se dá podobně jako škvarková pomazánka z našeho videa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vyčisti připálený hrnec? Lze to jednoduše pomocí přírodních prostředků
Maléry v kuchyni: Náprava přesolené polévky, zakaleného vývaru i "zdrclé" omáčky podle postupů našich babiček
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře