Jak připravit cuketový bramborák? Vyzkoušejte skvělý recept na tuto letní dobrotu
Vůně bramboráků je neodolatelná, česnek a majoránka v kombinaci s bramborami dokáží divy. Jenže v létě máme nadbytek cuket, tak proč je nezkusit zpracovat obdobným způsobem. Když to vyzkoušíte podle našeho receptu, budou vaše cuketové bramboráky (cukeťáky) chutnat báječně.
Smažené placičky už při smažení krásně voní a lákají celou rodinu do kuchyně. Využít na ně můžete i starší cuketu, jen musíte odstranit tuhá semínka. Použití mladé cukety je snazší - nemusí se loupat ani zbavovat semen, navíc se jednoduše strouhá, protože je zatím jemná a křehká.
Jak udělat cuketový bramborák
Potřebovat budete jednu cuketu, dvě vajíčka, majoránku a česnek (raději více), sůl, trochu mléka a hladké mouky, na smažení olej. Kdo chce, připraví si ještě kousek tvrdého sýra.
- Cuketu najemno nastrouháme buď na obyčejném nebo na elektrickém struhadle. Poté ji posolíme a po chvíli vymačkáme přebytečnou vodu.
- K cuketě přidáme utřený česnek, dále hladkou mouku, majoránku, sůl, vejce a trochu mléka. Ze všech surovin vymícháme kašovité těstíčko.
- Na rozehřátém oleji smažíme tenké placičky z obou stran, pěkně dozlatova.
- Když placky hned po usmažení posypeme strouhaným sýrem, krásně se rozteče a placky budou ještě lepší.
Cuketové placky jsou nejlepší hned po usmažení, ale chutnají i studené. Můžeme je jíst "jen tak", třeba s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem, výborné jsou k pečivu (i jako svačina na výlet), můžeme k nim podávat brambory na různé způsoby (vařené nebo zpracované na bramborovou kaši či bramborový salát).
Podívejte se na celé znění receptu na cuketový bramborák.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z cuket se dají připravovat ještě další placičky a karbanátky - máme pro vás i jiné výborné recepty.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 17 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 20 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 21 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma cuketa: Jak ji nejlépe využít a zpracovat do výtečných pokrmů
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Deset otázek a odpovědí na téma cukety. Na co se hodí mladé i starší cukety, jak je zpracovat a nejlépe využít
Komentáře