Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sezóna cuket je v plném proudu a proto často hledáme inspiraci, do jakých jídel tuto plodovou zeleninu využít. Existuje mnoho receptů a my se v našem článku zaměříme na pečení cukety na pánvi. Máme hned tři možnosti, jak ji připravit.

Cuketa obsahuje hodně vody a tak bychom ji v dostatečném předstihu měli nechat vypotit. Nakrájíme ji tedy na kolečka, osolíme a počkáme, než pustí vodu. Pokud máme čas, třeba i půl hodiny. Následně ji osušíme papírovou utěrkou a můžeme pracovat dál.

Jak smažit cuketu na pánvi

Cuketa sama o sobě není příliš výrazná a tak ji můžeme dochutit oblíbeným kořením, které jí dodá správný šmrnc.

Cuketu bychom před zpracováním měli nejprve ochutnat, jestli není hořká. Hořké cukety by mohly být jedovaté. Toxin kukurbitacin způsobuje průjmy a zvracení, v extrémních případech i smrt. Naštěstí nás hořká chuť vždy spolehlivě varuje.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky