Jak udělat cuketu na pánvi? Usmažte ji jen tak, v trojobalu nebo v křupavém těstíčku
Sezóna cuket je v plném proudu a proto často hledáme inspiraci, do jakých jídel tuto plodovou zeleninu využít. Existuje mnoho receptů a my se v našem článku zaměříme na pečení cukety na pánvi. Máme hned tři možnosti, jak ji připravit.
Cuketa obsahuje hodně vody a tak bychom ji v dostatečném předstihu měli nechat vypotit. Nakrájíme ji tedy na kolečka, osolíme a počkáme, než pustí vodu. Pokud máme čas, třeba i půl hodiny. Následně ji osušíme papírovou utěrkou a můžeme pracovat dál.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak smažit cuketu na pánvi
Cuketa sama o sobě není příliš výrazná a tak ji můžeme dochutit oblíbeným kořením, které jí dodá správný šmrnc.
- Budeme-li připravovat cuketu na přírodno, dáme ji po usušení na dobře rozpálený olej a smažíme z obou stran dozlatova.
- Cuketa je báječná obalená v klasickém trojobalu. I ten můžeme vylepšit různými vychytávkami.
- Kdo vyzkoušel, jistě nám dá za pravdu, že cuketa v těstíčku je velmi jedlým jídlem, které poslouží jako lehčí oběd nebo večeře.
Cuketu bychom před zpracováním měli nejprve ochutnat, jestli není hořká. Hořké cukety by mohly být jedovaté. Toxin kukurbitacin způsobuje průjmy a zvracení, v extrémních případech i smrt. Naštěstí nás hořká chuť vždy spolehlivě varuje.
Komentáře