Jak uvařit nejlepší bramboračku? Výtečnou polévku pro zimní chladné dny připravíme levně a snadno
Vydatná hustá polévka plná zeleniny, na kostky nakrájených brambor, hub, a přesně akorát ochucená majoránkou a česnekem - to je bramboračka. Tato polévka, kterou známe od našich babiček, nám přijde k chuti, když se vracíme ze zimní procházky. Krásně nás zahřeje a zasytí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit dobrou bramboračku
Bramboračka patří mezi pokrmy, které se v každé rodině vaří trošku jinak. Přesto se můžeme spolehnout, že tato polévka pokaždé chutná skvěle.
- Na uvaření 7 porcí polévky podle našeho receptu si připravíme 2 cibule, 2 mrkve, 0,5 celeru, 1 kořenovou petržel, 1 stroužek česneku, 500 g brambor, majoránku, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, sušené houby. Dále 1,5 l vody a mouku s máslem na jíšku.
- Sušené houby namočíme na deset minut do vlažné vody.
- Cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na másle.
- Po chvíli přilijeme 1,5 l vody. Přisypeme nakrájený celer a petržel, dále přidáme prolisovaný česnek.
- Během vaření polévku dochutíme majoránkou, novým kořením a bobkovým listem. Dosolíme a opepříme.
- Přidáme předem namočené houby a nakrájené brambory.
- Polévku zahustíme již připravenou jíškou.
- Podáváme s chlebem, buď k obědu nebo vydatné večeři.
Postupem vaření polévky nás provede následující video:
Bramboračka - jedna z nejoblíbenějších polévek
Recepty na bramborovou polévku lze různě obměňovat.
- Kromě kořenové zeleniny používáme i další druhy, mezi nejchutnější patří zelený hrášek, květák, brokolice, růžičková kapusta a pór.
- Lze přidat jemně nakrájené listy hlávkové kapusty nebo trochu natě celeru či libečku.
- Česnekem není třeba šetřit, protože dává polévce tu správnou chuť.
- Do polévky můžeme přidat rozšlehané vajíčko.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Jak nerozvařit brambory? V polévce nám lépe chutnají, když si zachovají pevnost. Stačí použít jednoduchý trik
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Komentáře