Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uvařit nejlepší bramboračku? Výtečnou polévku pro zimní chladné dny připravíme levně a snadno
Zdroj: Top recepty

Vydatná hustá polévka plná zeleniny, na kostky nakrájených brambor, hub, a přesně akorát ochucená majoránkou a česnekem - to je bramboračka. Tato polévka, kterou známe od našich babiček, nám přijde k chuti, když se vracíme ze zimní procházky. Krásně nás zahřeje a zasytí.

Bramboračka patří mezi jednoduchá a levná jídla, zužitkujeme do ní houby, které máme nasušené od podzimu, i kořenovou a další zeleninu, uloženou v mrazničce. Výborně chutná zahuštěná jíškou, stačí si k ní vzít krajíc chleba a příjemně nás zasytí. Žádné velké další vyváření není nutné.

Jak uvařit dobrou bramboračku

Bramboračka patří mezi pokrmy, které se v každé rodině vaří trošku jinak. Přesto se můžeme spolehnout, že tato polévka pokaždé chutná skvěle.

  • Na uvaření 7 porcí polévky podle našeho receptu si připravíme 2 cibule, 2 mrkve, 0,5 celeru, 1 kořenovou petržel, 1 stroužek česneku, 500 g brambor, majoránku, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, sušené houby. Dále 1,5 l vody a mouku s máslem na jíšku.
  • Sušené houby namočíme na deset minut do vlažné vody.
  • Cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na másle.
  • Po chvíli přilijeme 1,5 l vody. Přisypeme nakrájený celer a petržel, dále přidáme prolisovaný česnek.
  • Během vaření polévku dochutíme majoránkou, novým kořením a bobkovým listem. Dosolíme a opepříme.
  • Přidáme předem namočené houby a nakrájené brambory.
  • Polévku zahustíme již připravenou jíškou.
  • Podáváme s chlebem, buď k obědu nebo vydatné večeři.

Postupem vaření polévky nás provede následující video:

Bramboračka - jedna z nejoblíbenějších polévek

Recepty na bramborovou polévku lze různě obměňovat.

  • Kromě kořenové zeleniny používáme i další druhy, mezi nejchutnější patří zelený hrášek, květák, brokolice, růžičková kapusta a pór.
  • Lze přidat jemně nakrájené listy hlávkové kapusty nebo trochu natě celeru či libečku
  • Česnekem není třeba šetřit, protože dává polévce tu správnou chuť. 
  • Do polévky můžeme přidat rozšlehané vajíčko.
Podívejte se, kolik receptů na bramborové polévky je v našem receptáři. Vybírat je opravdu z čeho.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky