Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásy jsou jedním z nejoblíbenějších druhů uzenin, které připravíte z kvalitních surovin, bez chemických přísad a podle vlastní chuti. Přesto, že je jejich výroba poměrně pracná, získáte na oplátku lahodné uzeniny.

Klobásy většinou plníme směsí hovězího a vepřového masa, vybíráme libové i tučné části. Hotové klobásy budou chutnat dokonale s česnekem a kmínem. Udírna se postará o báječné aroma a konzervaci díky látkám obsaženým v kouři.

Jak udělat domácí klobásy

Chuťově jedinečné klobásy navoněné kouřem dokážete připravit s pomocí tohoto receptu. Budete potřebovat následující suroviny

  1. Nejprve je potřeba pomlít maso, vepřové nahrubo a hovězí najemno. Všechny připravené stroužky česneku utřete.
  2. Ve větší míse důkladně promíchejte maso s utřeným česnekemkořením a také vývarem či vodou.
  3. Takto připravenou promíchanou směs řádně zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 2 dny do lednice.
  4. Po uplynutí dané doby směs vytáhněte a naplňte do střívek. Poté je potřeba klobásy vyudit v udírně.

Klobásy se staly skvělou chuťovkou k posezení s přáteli u sklenice vína či piva. Báječně chutnají jen tak nakrájené po studenu, zapečené v troubě nebo správně ohřáté ve vodě. Jaké jsou vaše oblíbené pokrmy s domácími klobásami?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky