Jak udělat domácí skořicový cukr? Ve sladké kuchyni má důležitou roli
Skořice je kůra tropických stromů, skořicovníků. Má sladkou, jedinečně kořeněnou chuť a silně aromatickou vůni - protože chuť k jídlu a trávení skvěle podporuje, je součástí mnoha pokrmů a moučníků.
Skořicový cukr je nezbytný k posypání krupicové kaše, sladkých knedlíků, těstovin, jablečných šrúdlů, perníků, lívanců nebo povidlových koláčů. V likérech, kořeněných vínech a horkých džusech se projeví chuť a vůně skořice velmi výrazně.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit domácí skořicový cukr
Máme 2 možnosti, jak si ho doma vyrobit:
- Pokud nám nestačí hotový skořicový cukr v sáčku, pomůžeme si tak, že koupenou mletou skořici smícháme s krupicovým cukrem.
- 2–3 kousky skořice umeleme nebo v robotu nastrouháme najemno, prosejeme přes sítko a jemnou drť smícháme s krupicovým cukrem.
Podívejte se na naše video, jak se připravuje krupicová kaše a věříme, že se v myšlenkách vrátíte zpět do svého dětství:
Komentáře