Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat domácí skořicový cukr? Ve sladké kuchyni má důležitou roli
Zdroj: Pixabay, Mareefe

Skořice je kůra tropických stromů, skořicovníků. Má sladkou, jedinečně kořeněnou chuť a silně aromatickou vůni - protože chuť k jídlu a trávení skvěle podporuje, je součástí mnoha pokrmů a moučníků.

Skořicový cukr je nezbytný k posypání krupicové kaše, sladkých knedlíků, těstovin, jablečných šrúdlů, perníků, lívanců nebo povidlových koláčů. V likérech, kořeněných vínech a horkých džusech se projeví chuť a vůně skořice velmi výrazně.

Mohlo by vás zajímat

Jak připravit domácí skořicový cukr

Máme 2 možnosti, jak si ho doma vyrobit:

  1. Pokud nám nestačí hotový skořicový cukr v sáčku, pomůžeme si tak, že koupenou mletou skořici smícháme s krupicovým cukrem.
  2. 2–3 kousky skořice umeleme nebo v robotu nastrouháme najemno, prosejeme přes sítko a jemnou drť smícháme s krupicovým cukrem.

Podívejte se na naše video, jak se připravuje krupicová kaše a věříme, že se v myšlenkách vrátíte zpět do svého dětství:

 

Komentáře

Další tipy a triky