Jak udělat drožďovou polévku? Dobrota je plná zeleniny, chutí, vůní a vitamínů
Droždí je základní surovinou pro pekařské a cukrářské výrobky. Jde o živé buňky kvasinek, které ke svému růstu potřebují cukr. Při vaření polévky a polévkových knedlíčků se droždí používá pro svou osobitou chuť a vůni.
Drožďová polévka byla v minulosti připravována pro svou jednoduchost a pozitivní účinky na zdraví díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů. Polévka stála jen pár korun, proto se vařila i v rodinách, které měly hluboko do kapsy.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit drožďovou polévku
Postup je jednoduchý a můžeme si přitom zvolit, kolik droždí použijeme:
- Na tuku orestujeme najemno pokrájenou cibuli, pak i česnek.
- Rozdrobíme 1–2 kostky droždí a mícháme, dokud se nerozpustí.
- Základ zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a opepříme.
- Přidáme na malé kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a vaříme.
- Okamžitě po odstavení polévky rozmícháme do horké tekutiny vejce.
Jak připravit drožďové knedlíčky
Pro zvýraznění chuti polévky můžeme připravit drožďové kapání, noky nebo knedlíčky. Připravíme je rozpuštěním droždí na oleji s orestovanou cibulkou. Po vychladnutí přidáme malé vejce, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Vše zahustíme jemnou strouhankou a zavaříme do polévky.
Stále si nejste jisti, jak na drožďové knedlíčky? Naše video vás provede krok za krokem jejich přípravou:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak udělat drožďové knedlíčky do polévky a jak je zmrazit. Jejich příprava se vyplatí!
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře