Jak připravit dukátové buchtičky s krémem? Videorecept vás přenese zpět do dětství
Dukátové buchtičky jsou pro mnohé z nás symbolem našeho dětství a památkou na školní jídelnu. I toto prosté jídlo, jako jsou kynuté buchtičky přelité voňavou vanilkovou omáčkou, může být naprosto dokonalým obědem.
Dukátové buchtičky připravujeme z nadýchaného kynutého těsta. Celý pekáček vyskládáme menšími kuličkami, ze kterých vzniknou po upečení buchtičky. Krém, kterým buchtičky na talíři polijeme, by měl mít žlutou barvu po žloutcích a vonět dokonale po vanilkovém lusku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit buchtičky s krémem
Na nadýchané buchtičky potřebujeme následující suroviny:
- Do menší misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
- Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
- Všechny suroviny na buchtičky smícháme v míse - mléko přiléváme postupně podle potřeby. Vypracujeme těsto, které necháme v teple kynout.
- Z vykynutého těsta odtrháváme kousky a tvarujeme menší buchtičky. Dáváme jednu vedle druhé do pekáče vymazaného máslem. Mezi buchtičkami necháváme kousek místa, jelikož při pečení nakynou. Mezi sebou je potíráme máslem, aby se neslepily.
- Těsto necháme ještě asi 30–45 minut kynout, pak pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180–200 °C a pečeme dozlatova zhruba 30–35 minut.
- Nyní si připravíme vanilkový krém. Vezmeme menší hrnec, do kterého nalijeme smetanu s mlékem, přidáme citrónovou kůru a zrníčka z vanilkového lusku. Na nízkém stupni pozvolna ohříváme asi 10 minut.
- V misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. K nim pomalu a za stálého míchání metličkou přiléváme svařené vanilkové mléko. Na závěr krém osladíme podle vlastní chuti.
- Upečené buchtičky vyskládáme na talíř a zalijeme vanilkovým krémem.
Buchtičky s krémem jsou perfektní pro všechny milovníky sladkých obědů. Vyzkoušet si je můžete podle videonávodu z úvodu článku.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře