Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat dýňové latte? Tento chutný horký nápoj neodmyslitelně patří k podzimu
Zdroj: Pixabay: Jill Wellington

Dýňové latte, anglicky pumpkin spice latte, je horký nápoj, který si během posledních let získal oblibu zejména u mladší generace. Skládá se z kávy, horkého mléka, dýňového pyré, směsi koření a zdobí se šlehačkou.

Dýňové latte si můžeme zhruba od poloviny září kupovat zejména v jednom mezinárodním řetězci kaváren, a to často za dost vysoké ceny. Výrazně levněji si ho však připravíme doma, navíc jen z několika ingrediencí.

Jak připravit dýňové latte

Dýňové latte se neobejde bez dýňového koření, tedy pumpkin spice. To v sobě dýni neobsahuje, používá se však při pečení tradičního dýňového koláče. Do latte se dýně přidává ve formě pyré.

  • Nejprve si připravíme dýňové pyré a koření. Dýňové koření se skládá ze: 2 lžiček mleté skořice, 1 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžičky mletého nového koření, 1 lžičky mletého hřebíčku a půl lžičky mletého zázvoru.
  • Do kastrůlku přidáme hrnek mléka, 2 vrchovaté lžíce dýňového pyré a cukr podle chuti. Zahříváme, dokud není směs horká, ale nevaříme.
  • Stáhneme z plotny, přidáme půl lžičky dýňového koření a jedno espresso. Ochutnáme a podle potřeby přidáme více koření či cukru.
  • Dýňové latte servírujeme se šlehačkou, kterou lehce posypeme dýňovým kořením a vychutnáváme teplé.

Dýně k podzimu prostě patří. Kromě horkého nápoje se skvěle vyjímá i ve sladkých moučnících. Připravte si ke svému dýňovému latte lahodný koláč, do kterého využijete zbytek dýňového pyré. Přejeme vám dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky