Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňovou pomazánku si připravíme velmi snadno - je levná, výživná, výborně chutná a ocení ji i děti. Vyzkoušejte nejoblíbenější recepty
Zdroj: Top recepty

Dýňové pomazánky se prodávají hotové, chutnají velmi dobře a hodí se na výlety nebo na svačinu do práce. Pokud máme ale čas, můžeme si pomazánku připravit sami - není to složité, ani časově náročné, navíc cena je zanedbatelná. Za málo peněz nasytíme celou rodinu.

Dýně hokaido je ideálním základem pomazánek, neloupe se a její příprava je záležitostí chvilky. Stačí ji rozkrojit, odkrojit stopku, pomocí pevné lžíce vyloupnout měkké vnitřky se semínky (což jde velmi snadno), a můžeme se hned pustit do vaření. Jako základ na pomazánku lze také použít zbytek pečené dýně z předchozího jídla, o to bude příprava rychlejší.

Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na řezy nebo kostky. Vložíme do trouby, pokapeme malým množstvím oleje, ochutíme (sůl, kari, česnek, grilovací koření atp.) a upečeme do změknutí. Po vychladnutí dýni rozmixujeme na pyré, můžeme přidat čerstvá a sušená rajčata. Doplníme nasekanou bazalkou a pažitkou. Podáváme s pečivem, výborně chutná na topinkách.

Pomazánka z restované dýně

V kastrolu orestujeme nastrouhanou dýni na másle (oleji). Po vychlazení doplníme dalšími surovinami - jednou z možností je pomazánkové máslo s majonézou, cibule, česnek. Osolíme, dochutíme, podáváme po vychlazení s čerstvým pečivem.
 
Vyzkoušejte také dýňovou pomazánku se sýrem cottage - s přípravou poradí následující video. Dýně je skvělou surovinou, v kuchyni ji určitě oceníme. V poslední době je zřejmě nejoblíbenější odrůda hokaido, která má široké uplatnění a využití.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky