Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pumpkin pie je koláč, který k podzimu patří. Příjemná oranžová barva jeho náplně rozsvítí pošmourný den a vůně i chuť náplně zaplaší splíny. Navíc jeho přípravou zaženete nudu, když kvůli špatnému počasí nemůžete ven.

Koláč nepatří k těm rychle připraveným, ale určitě se vyplatí ho upéct. Nejdříve si připravte dýňové pyré. Očištěnou dýni zvolna upečte nebo rozvařte doměkka, poté rozmačkejte či rozmixujte. S dýní dejte péct i několik jablek, pyré tím získá na chuti. 

Jak udělat dýňový koláč

Tato dobrota za trochu námahy a času určitě stojí, přesvědčte se sami.

  • Pyré oslaďte a ochuťte skořicí, citronovou šťávou a strouhanou citrónovou kůrou. Dýně sama o sobě je nevýrazná, nebojte se ji ochutit ji víc.
  • Formu vymažte tukem nebo vyložte pečicím papírem.
  • Vypracujte křehké těsto, které dejte vychladit a pak rozválejte do tvaru formy. Těstem vyložte i stěny. Část těsta, pokud jej máte víc, můžete odložit a udělat z něj mřížky na koláč, které zabrání vyschnutí náplně.
  • Na těsto rozetřete připravenou náplň. Celek můžete ozdobit mřížkami z těsta nebo oříšky, mandlemi či vyloupanými dýňovými semínky.
  • Koláč pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut, dokud těsto na okrajích nezrůžoví. Koláč krájejte vychladnutý.

Začátečníkům pro lepší představu nabízíme názorné video na přípravu tohoto šťavnatého koláče.

Přejeme vám dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky