Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pumpkin pie je koláč, který k podzimu patří. Příjemná oranžová barva jeho náplně rozsvítí pošmourný den a vůně i chuť náplně zaplaší splíny. Navíc jeho přípravou zaženete nudu, když kvůli špatnému počasí nemůžete ven.

Koláč nepatří k těm rychle připraveným, ale určitě se vyplatí ho upéct. Nejdříve si připravte dýňové pyré. Očištěnou dýni zvolna upečte nebo rozvařte doměkka, poté rozmačkejte či rozmixujte. S dýní dejte péct i několik jablek, pyré tím získá na chuti. 

Jak udělat dýňový koláč

Tato dobrota za trochu námahy a času určitě stojí, přesvědčte se sami.

  • Pyré oslaďte a ochuťte skořicí, citronovou šťávou a strouhanou citrónovou kůrou. Dýně sama o sobě je nevýrazná, nebojte se ji ochutit ji víc.
  • Formu vymažte tukem nebo vyložte pečicím papírem.
  • Vypracujte křehké těsto, které dejte vychladit a pak rozválejte do tvaru formy. Těstem vyložte i stěny. Část těsta, pokud jej máte víc, můžete odložit a udělat z něj mřížky na koláč, které zabrání vyschnutí náplně.
  • Na těsto rozetřete připravenou náplň. Celek můžete ozdobit mřížkami z těsta nebo oříšky, mandlemi či vyloupanými dýňovými semínky.
  • Koláč pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut, dokud těsto na okrajích nezrůžoví. Koláč krájejte vychladnutý.

Začátečníkům pro lepší představu nabízíme názorné video na přípravu tohoto šťavnatého koláče.

Přejeme vám dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky